nlc.hu
Advent nyereményjáték

nlc advent 2022 nyereményjáték

Művészet – Yasmina Reza legismertebb darabja a Thália Télikertben!

Mennyire lehetünk őszinték egy kapcsolatban? Érdemes-e feláldozni tizenöt év barátságát a művészet oltárán?

Adventi játékunkon a következő ajándékot nyerheted meg:

Páros színházjegy a Thália Színház Művészet című előadására január 18. kedd 19.30

Ezekre a kérdésekre is keresi a választ – elképesztő humorral – Yasmina Reza kortárs francia írónő leghíresebb darabja, a Művészet. Az előadás Béres Attila rendezésében, Nagy Viktor, Zayzon Zsolt és Hevesi László szereplésével látható a Thália Télikertben.

Thália Télikert Művészet előadás

Most Te is megnézheted az előadást, amit 1994-ben mutattak be Párizsban, két évvel később Londonban, 1998-ban pedig a Broadwayn is műsorra tűztek. Sikere azóta is töretlen – játsszák szerte a világon, és olyan neves díjakkal ismerték el, mint a Molière-díj és a Tony-díj.

A kortárs színdarab három férfi története, akiknek barátsága tizenöt évre nyúlik vissza – ez a barátság látszik meginogni, amikor egyikük kitérőt tesz a modern művészetek felé.

Thália Télikert Művészet előadás

A darab alaphelyzete, hogy Serge (Nagy Viktor) vásárol egy igen drága festményt – egy modern mesterművet –, ami teljesen fehér. Legjobb barátja, Marc (Zayzon Zsolt) pedig nem rejti véka alá cseppet sem hízelgő véleményét, mi több, a maga szabadszájúságával fejezi ki. Erősen sznobnak érzi ezt a vételt és barátja önállóságát a művészet terén, hiszen eddig nagyon hasonló volt az elképzelésük. A vitába akarata ellenére belekeveredik toleráns és nyugodt barátjuk, Yvan (Hevesi László), aki próbálja elsimítani a konfliktust. A vita, amely eleinte pusztán a művészetről szólt, egyre személyesebbé válik – előkerülnek a régmúlt fájdalmai is.

Thália Télikert Művészet előadás

Az előadás különlegessége, hogy az írónő kizárólag férfi színészekkel engedi előadni ezt a darabot. Talán, mert ilyen nők nem is léteznek…

Thália Télikert Művészet előadás

 

Advent 2022 logo

Játssz velünk adventi játékunkon az értékes nyereményekért!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top