Programok

A legjobb adventi programok 2.

Szilveszterig millió ünnepi program közül válogathatunk. Mikulásvonat a kicsiknek, Fenyő Miklós-koncert a felnőtteknek, a Schönbrunni Kastély adventi vásárát pedig valamennyi korosztálynak ajánljuk.

Mikulás-vonat a Gyermekvasúton – (2014. december 6–7.) – December első hétvégéjén újra elindul a Mikulás-vonat. A különvonaton a gyerekek és az őket kísérő szülők, nagyszülők két napon keresztül, szombaton és vasárnap együtt vonatozhatnak a Télapóval, akit most is elkísérnek a vidám, csínytevő krampuszok. A közös vonatozáson minden gyerek kap egy-egy Mikulás-csomagot is, ami cukrot, diót, mogyorót és persze egy kis virgácsot is rejt. A vonatok menetrend szerint csak a végállomáson állnak meg, menet közben le-, illetve felszállásra nincs lehetőség.

Adventi vásár a Schönbrunni Kastély előtt – A már unalomig ismert és ismételt belvárosi bécsi adventi vásár alternatívája lehet a pompás birodalmi épületnél felállított vásár. A szortiment főleg hagyományos kézművestermékekből és kézzel készített karácsonyi dekorációkból áll, a hangulatot karácsonyi koncertek és bőséges gyerekprogram teszi teljessé. A barokk stílus kedvelőinek a Schloss Belvedere karácsonyi falujába érdemes ellátogatniuk, ahol a standoknál Ausztria legkülönbözőbb csücskeiből és a környező országokból érkező vásározók kínálják a portékájukat.

A legjobb adventi programok 2.

A Játékkészítő: Mese, Varázs, Csoda, Titok – (2014. december 27–30.) – Már öt előadásnyi jegy elkelt A Játékkészítő című popmusicalre, melyet az év végén mutatnak be – mások mellett – Alföldi Róbert, Pokorny Lia, Bereczki Zoltán, Szabó Győző, Oroszlán Szonja, Nagy Feró és Radics Gigi főszereplésében. A hazai színháztörténetben egyedülálló, interaktív előadás egyedi élményeket kínál a látogatóinak a különböző jegykategóriákban. Lesz Mese-, Varázs-, Csoda- és Titokjegy is.

Fenyő Ünnep – (2014. december 29.) – Idén az év utolsó előtti napján ismételten megrendezik a Fenyő Ünnepet. Fenyő Miklós minden évben igyekszik valami újjal előrukkolni, hogy közönségét szórakoztassa. Az idei koncert sztárvendégei Ullmann Mónika és Miller Zoltán, akik Miklóssal együtt és külön-külön is készülnek egy-egy meglepetéssel.

A legjobb adventi programok 2.

Újévi Nagykoncertet ad a Budapest Voices – (2015. január 2-án) – Nagykoncerttel indítja az évet a Budapest Voices. Az énekegyüttes az Alternatívák című lemezük dalai mellett jó néhány, albumon nem szereplő átdolgozást is előad ünnepi hangulatban. Az ünnepi fellépés lesz az első olyan estjük, amit kizárólag kényelmesen, ülőhelyeken lehet megtekinteni az impozáns színházteremben.

Illényi Katica Adventi Koncertek – (2014. december 22.) – A Liszt-díjas hegedűművésznő december 22-én a Budapesti Kongresszusi Központban koronázza meg országos ünnepi turnéját egy nagyszabású koncerttel a Győri Filharmonikus Zenekar közreműködésével. Illényi Katica repertoárjában Bartók, Kodály, Liszt, Weiner Leó, Csajkovszkij vagy Gershwin alkotásai teljes összhangot alkotnak Morricone, John Williams műveivel vagy Edith Piaf slágereivel.

A legjobb adventi programok 2.

Magyarországon először tűzi műsorára Wojciech Kilar világhírű lengyel zeneszerző Valse című alkotását, amely az Andrzej Vajda által rendezett Ígéret földje című film főcímdala. A karácsonyi hangulatban oly különösen szép és lélekemelő darab megerősíti az elfogadáson és kölcsönös tiszteleten alapuló közeledést ember és ember között, földi és égi viszonylatban is.

Vasúton jön a Mikulás a Gellértbe – (2014. december 6–7.) – Az apróságokat egy erre az alkalomra írt mesejáték is várja Fésűs Nelly főszereplésével, és itt hallhatók először élőben a december végén bemutatásra kerülő, A Játékkészítő című zenés akciómese dalai, a darab sztárjainak előadásában.

Advent második hétvégéjén rendkívüli élményt kínáló programsorozattal várja a szálloda a gyerekeket és nosztalgiázni vágyó szüleiket. Hiszen ki ne szeretne képzeletben beszállni egy kis vonatba, és végigutazni a közel 100 méter hosszú modulterepasztal mesés tájain? A 424 Vasútmodell Klub mintegy 700 m2 területű kiállításán a “Märklin időutazás” a vasútmodellezés fejlődését mutatja be, láthatók lesznek továbbá egyéni terepasztalok különböző méretarányokban, valamint több mint ezer vasútmodell, köztük a világ legkisebbike is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top