Programok

Vásárok, igényes ünneplés és sörös vattacukor – advent Salzburgban

Vonattal, vagy akár autóval is valamivel több mint 5 óra alatt elérhetünk Salzburgba. Megéri azonban az utazás, mert kevés az ennyire szép város adventkor, ráadásul igazán sokszínű programokkal várják a karácsonyi turistákat.

Salzburg hatalmas terei és az óváros egész része, karácsonyi díszbe öltözik advent idején. A legnépszerűbb hely ilyenkor az óvárosi piac, ahol az állandóan kapható helyi specialitások mellett, az ünnepi finomságok és kellékek, dekorációk is felkerülnek az árusok asztalaira. A Salzburgi adventi vásárt a katedrális és Residenzplatz közötti részen rendezik meg november 19-től december 26-ig.  A harmadik adventi vásár, ahová érdemes decemberben Salzburgban ellátogatni a Hellbrunni Karácsonyi vásár (ez is december 19-től látogatható, de csak december 24-ig van nyitva). A csodálatos kastély udvarán, a hatalmas fenyők között állítják ki portékáikat az árusok.

a Hellbrunni Karácsony
Hellbrunni Karácsony

Sörös vattacukor adventre

Nem akármilyen programmal várja a Salzburgba látogatókan karácsony idején a Stiegl sörgyár. A gyárlátogatás során nemcsak a sörkészítésbe nyerhetnek betekintést a látogatók, de megkóstolhatják a téli specialitásokat, mint például a forralt sört, a mézbort, a sörös vattacukrot!

Advent időszakában gyalogtúrákat szerveznek Salzburg óvárosban. A program alatt az idegenvezetők mesélnek a város karácsonyi hagyományairól, legendákról és persze felcsendül németül a Csendes éj. A túrák a Residenzplatz előtt felállított karácsonyfától indulnak.

Advent Salzburgban

Szilveszter Salzburgban

A legtöbb szilveszteri mulatságot az óvárosban rendezik, ahol koncertek, kabarék és különböző színpadi produkcióval várják a 2015-ös évet búcsúztató városlakókat és turistákat. A színpadok megtalálhatók a Mirabellnél, a Mozarteum egyetemnél és a várnál is. 

2014-ben egyébként Salzburgban megnyílt a Karácsonyi Múzeum és bolt is, a Mozart téren.
2014-ben egyébként Salzburgban megnyílt a Karácsonyi Múzeum és bolt is, a Mozart téren.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top