Programok

Különleges karácsony: adomány, ahogy nem is gondoltál még rá

Ha valami olyat adnál, amitől szebbek lesznek a hétköznapok – még az ünnepek után is!

Karácsonyi készülődés: mindannyian keressük a szeretteinknek örömet szerző ajándékokat, s közben most, advent idején többet gondolunk a rászorulókra is. Szerencsére lehetőségünk van úgy segíteni, ami nemcsak az ünnepeket teszi számukra is szebbé, hanem hosszabb távon is pozitív hatással lehet az életükre! Íme néhány különleges adományötlet a nonprofit kezdeményezéseket segítő adjukössze.hu oldalról.

Különleges karácsony: adomány, ahogy nem is gondoltál még rá

Tudjuk, mennyit jelent a nagyiknak, papiknak unokáik jelenléte. És akinek nincs, vagy túl messze van? Ha úgy kell éveket tölteni az idősek otthonában, hogy az ott élők alig találkoznak gyerekekkel? Ezt nem hagyja annyiban a Kicsik és nagyik program: legyenek az idősek otthonában is közös foglalkozások gyerekekkel, amiből mindkét korosztály rengeteg pluszt kaphat! Egymástól tanulva, egymásból töltődve. Az idősek teljesen kivirulnak annak köszönhetően, hogy a gyerekekkel beszélgetnek, és velük közösen tehetnek valamit. Ha támogatjuk a Magosfa Alapítvány projektjét, úgy nemcsak a konkrét foglalkozásokat segítjük anyagilag, hanem a módszer országos elterjesztéséhez is hozzájárulhatunk.  

Ráadásul most a januári programok létrejöttét segíthetjük – tudjuk, hogy ez a hónap, amikor az ünnepek utáni téli szürkeség és a bezártság sok idősnek jelent problémát. 2000 Ft értékű adomány az összes költségét finanszírozza annak, hogy egy idős ember részt vegyen a Kicsik és nagyik programon. Ha segítünk, a foglalkozásokat az idősek otthonai karácsonyi ajándékként kapják meg, az erről szóló levél ott lesz a fenyőfájuk alatt. Részletek itt

Különleges karácsony: adomány, ahogy nem is gondoltál még rá

S ha már a fiatalabb korosztályról is szó esett: nem titok, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek nehezebben boldogulnak az iskolában. Szerencsére azonban van kiút, csak ehhez a kreatív szakemberek mellett ránk is szükség van. Mi pedig karácsonyi ajándékként igazán kézzel fogható segítséget nyújthatunk – például úgy, hogy egy, a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeknek mentsvárat jelentő tanoda felújítását támogatjuk. A szegedi Motiváció Tanodában a gyerekek sokat fejlődnek, a foglalkozásoknak köszönhetően az iskola is jobban megy nekik, sőt saját fotókiállítást is szerveznek. Csupa fontos sikerélmény! Mindezt azonban egy olyan helyen érik el, ahol a falak repedezettek, az ablakokról lepotyog a festék és még a szél is befúj. A Motiváció Műhely mentorai olyan környezetben szeretnének segíteni, ami visszatükrözi azt az otthonos hangulatot, amit kialakítanak a gyerekekkel: szeretnék színesre festeni a falakat, megjavítani a világítást, hogy a művészeti foglalkozások és a tanulás is megfelelő fényben valósulhasson meg. S mi mit tehetünk? Például 5000 Ft-ból már le tudnak szigetelni egy ablakszárnyat, hogy ne fújjon be a hideg téli szél. Részletek itt.

Különleges karácsony: adomány, ahogy nem is gondoltál még rá

S ha a rászoruló családokat fenntartható módon szeretnénk segíteni: az Ökologistic Környezetvédelmi Alapítvány palántaadományozó Tündérkert-programjának most van szüksége a támogatásunkra, hogy tavasszal önellátó életmódra ösztönözhessék azokat a családokat, akik sokszor lakhatási problémáik miatt kényszerültek vidékre. A családoknak a tudáson kívül szerszámokat, palántákat és vetőmagot adnak. Nem egyszeri juttatásként pár láda zöldséget akarnak eljuttatni a rászorulóknak, hanem olyan helyzetet teremteni, amiben megtermelhetik maguknak a zöldségeket és gyümölcsöket, hosszú távon orvosolva a problémát. Az ünnepek remek lehetőséget adnak arra, hogy varázsoljunk együtt Tündérkertet! Részletek itt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top