Tuti Tippek

5+1 zöldjáték a fa alá

A polcokon sorakozó olcsó műanyag tucatjátékok nemcsak ötlettelenek és sokszor csúnyák, de nemegyszer mérgező és allergén anyagokat tartalmaznak. A most bemutatott játékok természetes alapanyagokból készülnek, és sem a gyerekedet, sem a környezetet nem veszélyeztetik.

Markoló. Dömper. Egyik kisfiú autóparkjából sem hiányozhatnak. Ma már léteznek újrahasznosított fából és műanyagból készült, elem nélküli darabok, amelyek készítésénél festéket sem használtak.

Spring
Spring
Spring
Spring

 Még több ajándékötlet:
5+1 ötletes apróság Mikulásra »
Az 5 legjobb karácsonyi ajándék ovisoknak »

Babaház nem csak rózsaszín műanyagból készülhet. A Romy Boesveldt és Ilya Yashkin – holland–orosz házaspár – által tervezett, újrahasznosított kartonból készült játékok új színt hoznak a magyarországi játékboltok kínálatába. A nyolcszobás kartonház festhető, színezhető, sokféleképpen díszíthető.

Kartonjáték
Kartonjáték
Kartonjáték
Kartonjáték

Kajcsa bácsi nemes faanyagokból készült játékai 1992 óta szereznek örömet a kicsiknek. A székely fafaragó őseinek köszönheti azt a különleges látásmódot és a mesterség szeretetét, amely miatt a fa életre kel a kezében. A gyerekbarát kicsi és nagy gurulós játékok masszívak, bírják a gyűrődést, így évek múlva nyugodt szívvel továbbörökíthetők.

Kajcsa bácsi
Kajcsa bácsi

Kajcsa bácsi
Kajcsa bácsi

Az újrahasznosított kartonpapírból készült építőjátékok is ugyanolyan szórakoztatóak, mint műanyag társaik. A különbség csak annyi, hogy ezek környezetbarát, 100 százalékig lebomló kartonból készülnek. A 130 különböző, mesterien dekorált építőelemből a legkülönbözőbb figurákat hozhatják létre a gyerekek. A játékokat 7–14 éveseknek ajánlják.

TOTEM City
TOTEM City
TOTEM City
TOTEM City

 Mesék Mikulásra:
A föld, ahol a Mikulás él »
A Mikulás bűvös köpenye »
Ki látta már a Mikulást? »

A nádszálkarcsú, divatos, túlsminkelt babáknál sokkal nagyobb teret hagynak a fantáziának a természetes anyagból készült úgynevezett Waldorf-babák. Arcukon a szem és a száj csak jelzésértékű, így a gyerekek maguk dönthetik el, hogy babájuk szomorú vagy éppen vidám. A kézimunkával készült gyapjúbabák felébresztik az anyai (vagy apai) ösztönöket, jó hozzájuk bújni, megölelni őket.

Nyerges Ágnes
Nyerges Ágnes
Badó Ildikó
Badó Ildikó

 
Egy bicikli, három lesz belőle. Egészen pontosan három különböző méretű járgányt állíthatunk össze az alapdarabokból, így a legkisebbek tricikliként, a nagyobbak lábbal hajtós alacsony bicikliként, a nagyok pedig normális kétkerekűként használhatják. Az Új-Zélandon készült járgányt újrahasznosított anyagokból készítették.

Insitu
Insitu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top