Tuti Tippek

Az 5 legjobb karácsonyi ajándék kisiskolásoknak

Kisiskoláskorban gyermekünk erősségei és gyengeségei sokkal körülhatárolhatóbbak, mint korábban. A fejlesztőjátékok célja, hogy a gyerekek szórakozás közben küzdjék le a nehézségeket, vagy tökéletesedjenek azokon a területeken, amelyeken tehetséget mutatnak.

Nagyon fontos, hogy a szülő ismerje a saját gyermeke képességeit. Ha a gyerek játszik, a szülőnek észre kell vennie, mi az, ami jól megy a gyerekének, és mi az, ami kevésbé. Ezt figyelembe véve egyrészt olyan jellegű játékokat kell választania, amelyekkel a gyerek élvezettel játszik, közben fejlődik az elmaradt területen. Másrészt olyat, ami a tehetséggondozás szempontjából fontos. Ezekre a területekre már óvodáskorban lehet koncentrálni, de kisiskoláskorúaknál már mindenképp.

Még több ajándékötlet:
Az 5 legjobb karácsonyi ajándék óvodásoknak »
5+1 zöldjáték a fa alá »
5+1 ötletes apróság Mikulásra »

Nyelvi és matematikai kirakók

Az idegen szavak és a matematikai műveletek gyakorlását nem csak a füzet fölött görnyedve gyakorolhatja az okosodó csemete. A kétoldalas kartonpuzzle-t úgy kezdje el kirakni, hogy a műveleteket végezze. A megoldás során arra is figyelni kell, hogy ha több helyes eredmény van a táblán, a kirakódarabok formája viszont segít a megoldásban. Ha gyerekünk helyesen oldotta meg a feladatokat, hibátlan képet kap.

Schubi
Schubi


Matematikai scrabble

A matematikai scrabble szabályai hasonlóak a hagyományoséhoz. Rakjunk ki egyszerű számtani egyenlőségeket, és szerezzünk minél több pontot.

Hor Zrt.
HOR Zrt.


A legszebb téli mesék:
A föld, ahol a Mikulás él »
A Mikulás bűvös köpenye »
Ki látta már a Mikulást? »

Szúdokujátékok

A tinikorhoz közelebb lévő gyerekeknek lehet élvezetes a szúdoku, amely számokkal és formákkal is kapható. A szabályok egyszerűek: minden egyes vízszintes sorban és függőleges oszlopban, valamint minden egyes kilencmezős 3×3 négyzetben 1-től 9-ig terjedő számok vagy különböző minták legyenek úgy, hogy nem ismétlődhetnek sem a sorban, sem az oszlopban, sem pedig a négyzetben.

Hor Zrt.
HOR Zrt.

Hor Zrt.
HOR Zrt.

Kombi kirakó

Melyik kulcslyukba melyik kulcs illik? Melyik kockához melyik alaprajz tartozik? Aki azt gondolja, könnyű a válasz, csalódni fog. A kombi kirakó egy ideig nemcsak a gyerekeket, de szüleiket is lefoglalja.

Schubi
Schubi


Dominó

A megszokott pöttyösön kívül van már tapintós, állatos, virágos – vagy ami a tervező fantáziájában megelevenedett. A dominójátéknál a gyerekeknek egyszerre több dologra kell figyelniük. A közös játék fejleszti az akarati tulajdonságokat, a kitartást, az önuralmat, a koncentrációt – és bizony a kudarctűrő képességet is.

Katica Kft.
Katica Kft.

Hor Zrt.
HOR Zrt.

Nézd meg, mire vágynak a kisiskolások:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top