Tuti Tippek

Karácsony a tévé előtt – a legjobb műsorok

Van pár nap az évben, amikor az ember nem szívesen mozdul ki otthonról, és ilyenkor a kelleténél több időt tölt a tévé előtt. A Nők Lapja Cafe karácsonyi tévés filmajánlója segít abban, hogy ez idő alatt jól szórakozzunk.

 December 24.

Túl a sövényen

Karácsonyi hangulat: 6/10.

Ha a gyerekek már nem bírnak magukkal az ajándékozásig, és a gyomruk is korog az ürességtől vacsora előtt, a késő délutáni Túl a sövényen ideális választás a kertvárosba betörő, kaját lopó erdei kisállatok csapatával. Számtalan jó poént garantál a DreamWorks animációs filmje, amely felnőttek számára is tökéletes kikapcsolódás.
(TV2, 16.50)

Karácsony a tévé előtt

Reszkessetek betörők

Karácsonyi hangulat: 10/10.

Ha valamelyik tévécsatorna nem tűzné műsorára az ünnepek idején a Reszkessetek betörőket, valószínűleg fel sem ismernénk, hogy itt a karácsony. Ezúttal is fennhangon üvölthetjük Macaulay Culkinnal, hogy „tartsd meg az aprót, te mocskos állat”, és hatalmasakat nevethetünk Joe Pesci és Daniel Stern betörési próbálkozásain. Megunhatatlan karácsonyi móka.
(RTL Klub, 20.55)

Karácsony a tévé előtt

A Zodiákus

Karácsonyi hangulat: 1/10.

Ha már elegünk van a fadíszítésből, a bejgliből és a sok-sok szeretetből, kiváló menekülési lehetőség David Fincher (Hetedik) sötét krimije, A Zodiákus, amely egy reménytelen, hosszú éveken át tartó nyomozás sztoriját meséli el igaz történet alapján, olyan sztárokkal a főszerepben, mint Robert Downey Jr. vagy Jake Gyllenhaal.
(Cool, 21.00)

Híd Terabithia földjére

Karácsonyi hangulat: 7/10.

Külföldre szakadt hazánkfia, Csupó Gábor ezzel a mozival tört be a számtalan rajzfilm után az élő szereplős filmek piacára, de nem tagadta meg önmagát. Ezúttal is a gyermekeknek mesél két gyerek barátságáról, akik az erdőben bolyongva teremtik meg közös fantáziabirodalmukat, Terabithiát. Szomorkás, de szép családi mozi.
(TV2, 21.15)

Karácsony a tévé előtt

 December 25.

Álom luxuskivitelben

Karácsonyi hangulat: 8/10.

Hát van szebb dolog annál, mint egy világító fenyőfa mellett, pokrócba bújva egy klasszikus Audrey Hepburn-filmet nézni? A Truman Capote írásából készült Álom luxuskivitelben az anyagias élet kiüresedéséről és az érzelmek fontosságáról mesél. Bár a téma nem új, a kivitelezés mesteri. Audrey Hepburn karrierjének csúcspontja!
(M1, 21.05)

Polar Expressz

Karácsonyi hangulat: 9/10.

A Karácsonyi ének előfutárában Robert Zemeckis rendező Tom Hanksszel csinálta azt, amit idén Jim Carrey-vel. Körberakta a testét és az arcát érzékelőkkel, majd a játékát digitalizálta, és animált szereplőként élt tovább ebben a lenyűgözően látványos karácsonyi kalandfilmben, amelyben egy kisfiú vonattal megy az Északi-sarkra, hogy találkozzon a Mikulással.
(RTL Klub, 19.00)

Karácsony a tévé előtt

Dreamgirls

Karácsonyi hangulat: 5/10.

Ha Eddie Murphy nem megy vissza a pisis/kakis viccekhez, a Dreamgirls újra komoly színészt faragott volna belőle. A Dreamettes afroamerikai lányzenekar története teli van hatalmas slágerekkel, és bár Beyoncé itt sem bizonyítja be, hogy jó színésznő lenne, azért a csillagokat is leénekli az égről. Kellemes, dalos két óra némi drámai felhanggal.
(TV2, 21.10)

Zene és szöveg

Karácsonyi hangulat: 7/10.

Néznivaló:

 

Drew Barrymore és Hugh Grant romantikus vígjátéka nemcsak azért kitűnő választás, mivel a két főszereplő nagyon jó párost alkot a vásznon, hanem azért is, mert szégyentelenül ötletesen parodizálják a kiöregedett, haknizó egykori popsztárok életét, és a film elején látható klip a nyolcvanas évek minden popzenei kliséjét tartalmazza két percbe sűrítve.
(RTL Klub, 22.20)

 December 26.

Szenvedélyek viharában

Karácsonyi hangulat: 6/10.

A film, amely után Brad Pitt a nők bálványává vált. Tristanként vad és szenvedélyes, így nem csoda, ha a fiútestvérek és az édesapjuk (Anthony Hopkins) házába beköltöző Julia Ormond fülig beleesik, még ha eredetileg nem is az ő feleségeként érkezett oda. Monumentális háborús képek, nagy érzelmek és szenvedélyes, gyönyörű filmzene.
(RTL Klub, 22.50)

Karácsony a tévé előtt

A tökéletes trükk

Karácsonyi hangulat: 1/10.

Úgy tűnik, a nem karácsonyi hangulatú filmeket a kisebb tévécsatornákon kell keresnünk. A sötét lovagot jegyző Christopher Nolan filmje két rivalizáló bűvész párharcáról szól, akik a tökéletes trükk elsajátítása érdekében a legvadabb dolgokra képesek. A főszerepben olyan sztárokat láthatunk, mint Hugh Jackman, Christian Bale, Scarlett Johansson vagy Michael Caine.
(Cool, 18.20)

Közelebb

Karácsonyi hangulat: 2/10.

A harmadik nap talán már besokalltunk a karácsonytól, ezért a párkapcsolatokat nemcsak vígjátéki, hanem drámai oldalról is hajlandóak vagyunk megvizsgálni. A Közelebb olyan, mintha boncasztalon szednénk szét a szerelmet. Kegyetlen, őszinte és szenvedélyes film négy ember (Julia Roberts, Clive Owen, Natalie Portman, Jude Law) érzelmi párharcairól.
(AXN, 21.00)

Hull a pelyhes

Karácsonyi hangulat: 8/10.

Az akciódús nyolcvanas évek után Arnold Schwarzenegger a fejébe vette, hogy ő vígjátékszínésznek sem utolsó. A sok próbálkozása közül az egyik a Hull a pelyhes című karácsonyi komédia, amelyben a kisfiának akar egy Turbo Man akciófigurát ajándékozni, de karácsony napján már lehetetlennek tűnik a beszerzése. Egy igazi akcióhős azonban nem ismer akadályt.
(RTL Klub, 19.00)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top