Tuti Tippek

Kövesd neten, merre jár a Mikulás!

A modern technológia (és az amerikai légvédelem radarai) már azt is lehetővé teszik, hogy a Google Earthön kövessük, merre jár éppen a Mikulás. Természetesen nem most azonnal, csak akkor, amikor már elindult.
A nagy érdeklődésre való tekintettel több mint 50 éve követi a NORAD, azaz az Észak-Amerikai Légvédelmi Parancsnokság a Santa Claus december 24-ei útvonalát. Az első időkben csak telefonon adtak tájékoztatást az illető aktuális hollétéről, aztán később már interneten is közzétették az adatokat. Tavaly a Google Föld-térképén is jelölték valós időben, merre jár éppen a piros köpenyes öregúr a szánkójával.
 
Az idei évre is nagy erőkkel készülnek a NORAD-nál. December elsején már elindult a visszaszámlálás a Santa-követő oldalon, ahol nem csupán a hátralévő napok, órák, percek és másodpercek pergését figyelhetjük. A gyerekeknek szánt visszaszámláló részlegben adventi naptár jelleggel minden nap másik játékot talál a kitartó látogató. (Vigyázat: a Kid’s Countdown aloldal zenével indít!)
 
Kövesd neten, merre jár a Mikulás!
Így aztán addig is van mivel szórakozni az oldalon, amíg valóban indul a követés Szenteste.
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top