Tuti Tippek

Stresszmentesítjük a karácsonyt – Föld jegyűek stresszűző tippjei

Ki ne állítaná, hogy a karácsonyi készülődés stresszel jár? S persze minden csillagjegynek van egy jó tanácsunk a stressz levezetésére, igaz, előtte azért elemezzük a stresszforrásokat is! Játékos horoszkópunkon megsértődni szigorúan tilos!

Stresszmentesítjük a karácsonyt – Föld jegyűek stresszűző tippjei  SZŰZ
A karácsonyi listaírás bajnoka minden bizonnyal a Szűz. Van listája az ajándékkívánságokról, az ajándékötletekről, a menüről, a beszerzendő díszekről, és ki tudja, még miről. Az igazán megszállott listázók archiválják is a cédulákat! A Szűz esetében a legfőbb stresszforrás, ha a valóság ütközik a listákkal, arról nem is beszélve, ha egy egy tétel egyenesen megvalósíthatatlannak bizonyul. Ha az utolsó pillanatban kell rögtönöznie, a Szűz mégis brillíroz – ha túllépett a stresszen.
Stresszűző tipp: Le a listákkal! Tényleg szükséged van ennyi papírra? Mi lenne, ha az idei karácsonyt megpróbálnád „kotta nélkül” megszervezni. Hidd el, semmi gond nem lesz, ha egy kicsit spontán leszel!

Stresszmentesítjük a karácsonyt – Föld jegyűek stresszűző tippjei  BIKA
Készülődni csak lassan, kényelmesen és átgondoltan lehet! – szól a Bika karácsonyi jelmondata! A Bika a pénz kiszámolásával kezdi, és egy mindenre kiterjedő pontos költségvetés készítésével folytatja a karácsonyi előkészületeket. Igaz, az eleinte vastagon fogó ceruzája az ünnepek közeledtével egyre halványabban ír… Végül aranyvasárnap előkapja a nagymama spórolós tippjeit, hogy ezzel is könnyítsen a helyzeten. No persze a karácsonyi asztalnak azért roskadoznia kell a finomságoktól, amelyeket lehetőleg egymaga készít el.
Stresszűző tipp: A legjobb az lenne, ha egész évben képeznél tartalékot a karácsonyi kiadásokra, de persze ehhez már késő, így nincs mese, az lesz a megoldás, ha azzal a boldog tudattal nyúlsz a spórolt pénzedhez, hogy ennél jobb helyre úgysem kerülhetne! (Hitelt felvenni azonban tilos!)

Stresszmentesítjük a karácsonyt – Föld jegyűek stresszűző tippjei  BAK
A Bak nem igazán érti, mi ez a felhajtás a karácsony előtt, és miért kell már október elején rénszarvasoknak és fenyőfáknak elözönlenie a boltokat. Ha rajta múlna, az utolsó héten lenne egy kis karácsonyi bevásárlás (csak a legszükségesebbek), és kész. Ennek megfelelően nem is tart nagy készülődést, egész egyszerűen próbál a legszükségesebbekre szorítkozni. Természetesen puritán elvei aranyvasárnapig tartanak ki, amikor is magával ragadja a hangulat és a hév is… Onnantól szilveszterig tart az az időszak, amíg próbálja bepótolni a lemaradását!
Stresszűző tipp: Kezdj el előbb készülődni, már most! Sőt, jövőre egy kicsit még előbb, és engedj a maximalizmusodból. Ha pedig egy kicsit felpörgeted a tervezési szakaszt (tényleg meg kell nézned minden szakácskönyvedben a pulykarecepteket?), akkor gyorsabban végzel majd!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top