Tuti Tippek

Csillagjegyek karácsonyi vészhelyzetben – vizes jegyek

Ki ne állítaná, hogy a karácsonyi készülődés stresszel jár? S persze minden csillagjegynek van egy jó tanácsunk a stressz levezetésére, igaz, előtte azért elemezzük a stresszforrásokat is! Játékos horoszkópunkon megsértődni szigorúan tilos!

Csillagjegyek karácsonyi vészhelyzetben – vizes jegyekRÁK
A Rák számára a karácsony a család ünnepe! Menüsora régóta jól bevált receptekből áll (szerencsés esetben a nagymama receptkönyvéből) díszítésre pedig a legszívesebben azokat az angyalkákat használja, amit már évek-évtizedek óta. Minden fenyőfadíszhez külön története fűződik, amiket természetesen nem felejt el megosztani a többiekkel sem, így a fadíszítés, vacsorafőzés felér egy nosztalgiautazással. A legfőbb stresszforrás is ebből fakad: ha nem úgy sikerülnek az ízek, mint régen, vagy ha eltörik egy-egy igazi üveggömb…
Stresszűző tipp: Szép dolog a nosztalgia, de egy Rák életét igencsak megkönnyítené, ha a hétfogásos menü egy részét másra hagyná, egy másik részét pedig gyorsan elkészíthető modernebb receptekkel pótolná. Ökölszabály Rákoknnak: fogásonként egy régi recept pont elég!

Csillagjegyek karácsonyi vészhelyzetben – vizes jegyekSKORPIÓ
A Skorpió két szélsőség között ingadozik: míg adventi reggeleken azzal a biztos tudattal ébred, hogy minden elkészül és minden tökéletes lesz, estig képes eljutni addig az álláspontig, hogy semmi nem készül el és semmi sem sikerül. Ráadásul mindkét véleményét alá tudja támasztani észérvekkel, és meggyőzi róla a környezetét is. A környezet persze nem feltétlenül viseli jól a hangulatingadozásaidat, és természetesen a valóság valahol a két álláspont között van: a karácsony elég jól sikerül majd!
Stresszűző tipp: Elsősorban a környezetedet kéne stresszmentesítenünk: ezentúl hagyd ki az ő tájékoztatásukat a karácsonyi sötét jövőképről, és természetesen az ünnepek alatt se kérd rajtuk számon, ha valami nem jól sikerülne!

Csillagjegyek karácsonyi vészhelyzetben – vizes jegyekHALAK
A Halakat a leginkább az bosszantja, hogy a karácsony lassan a boltvezetők ünnepe lesz, a szeretet és a spiritualitás helyett! A jegy szülöttei épp ezért igyekeznek élményt és spiritualitást ajándékozni a szeretteiknek. A karácsonyi programokat úgy szervezik meg, hogy beleférjen az éjféli mise, amit legalább a tévében megnéznek. No persze azért nem veszik annyira komolyan ezt sem, főleg ha már a többedik saját szervezésű karácsonyt készítik elő, akkor lazítanak a feltételeken.
Stresszűző tipp: Ne várd el a családodtól, hogy mindent pontosan úgy gondoljon, ahogyan te. Nekik mástól jön meg az ünnepi hangulatuk, ezt is vedd figyelembe, amikor meghatározod a menetrendet, hiszen attól leszel a legfeszültebb, ha ők még nem jönnek hangulatba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top