Tuti Tippek

11 ajándék, amit mindig kapunk, de nem kérünk

Ajándékozni nehéz, így többnyire megértést tanúsítunk, ha olyasmit kapunk, ami nem tetszik, de van, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni.
 Nézz be az NLC-re!

1. Mintás selyemkendő
– Ó, anyu, nahát, mi ez? Selyemkendő? És tényleg te festetted, de jó, köszi.
– Letakarhatod vele a számítógéped monitorját, hogy ne porosodjon.
– (Anya, öt éve nincs asztali gépem.) Tényleg, de jó, sosem tudtam megoldani ezt a porosodási kérdést.

2. Segíts magadon! könyvek
A sikeres ember 7 szabálya, Hogyan legyünk boldogok, Hogyan alapítsunk családot és tanuljunk meg főzni, amikor semmi kedvünk hozzá? Mi van?! Legszívesebben azon nyomban megírnánk a Hogyan legyünk tapintatos emberek, akik nem mennek mások agyára című bestsellert.

3. Textil, vagy mi
Amikor sorozatban hatodik éve kapunk a nagynénitől újabb hatalmas frottírfürdőköpenyt és hozzá illő fürdőlepedőt, akkor tényleg elkámpicsorodunk: kidobni nem mernénk, viszont tökre nem férnek bele a mosógépbe. Miért nem tud venni egy rendes törölközőt, ha már frottírfétise van.

11 ajándék, amit mindig kapunk, de nem kérünk4. Divatos parfüm
Értjük mi, hogy a férfiak csak a plakátokról tájékozódnak, de ne kelljen már nekünk feketeerdő-torta illatúan járnunk hónapokig azért, mert neki tetszett a reklámban szereplő modell melle.

5. Aranyak
Ha valami családi arany vándorol egy idősebb családtagtól hozzánk, akkor annak örülünk, mert azt jelzi, hogy már nem hiszik azt az öregek, hogy másnap eladjuk és veszünk belőle rakás hülyeséget. Viszont új arany ékszert kapni nem túl jó: hordani kell a későbbiekben, akár tetszik, akár nem, legalábbis családi ünnepek alkalmával.

6. Plüssállat
Hiába hajtogatjuk évek óta, hogy annyira szeretnénk egy papagájt, mintha meg sem hallanák. Azt viszont, hogy kutyát is szeretnénk, félig-meddig megértik: ezért is kapunk plüssállatot. Hát nem: az nem ugyanolyan.

7. Bor
Nemár. Köszönjük szépen, de ha bort akarunk inni, meg tudjuk venni magunknak. (Egyébként a tusfürdőt és dezodort is.) Akkor már annak is jobban örülünk, ha kapunk egy rakás poharat.

8. Sporteszköz
Tudjuk, hogy reklámozták tévében, és a célzást is értjük, hogy tunyák vagyunk, de azért mégis. Mi sem veszünk senkinek fogyókúrás porokat.

9. Melegítőnadrág
A szabadidőnk eltöltése és az ehhez viselt ruházat teljes mértékben privát ügy. Nem szeretnénk, ha a nagynéni elképzelései bármilyen módon is belefolynának a vasárnap délutáni lazulásunkba. Jó, hogy nem fehérneműt vesz.

10. Dolog
Dolog alatt értünk mindent, aminek nincsen semmilyen funkciója, viszont valamilyen háttér előtt jól tud kinézni, csak többnyire nem a mi lakásunkban. Nem kérünk szobrot, turmixgépnek álcázott dísztárgyat, vagy kovácsoltvas-bármit.

11. Meglepetés utazás
Szeretjük a meglepetéseket, de mindennek van határa, főleg az idegrendszerünk teljesítőképességének, ha hirtelen bőröndöket kell csomagolni. Nem biztos ám, hogy mindig megosztjuk terveinket előre, és tökre nem ér megsértődni, ha nem érünk rá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top