Tuti Tippek

Milyen fám legyen? Segít a számmisztika

A hagyományok nemzetenként, országonként és családonként változóak. Bár vannak bizonyos szokások, de ezek manapság már nem kötelező jellegűek. Mindeközben újabb és újabb ötletekkel bombáznak bennünket a magazinok, az áruházak és a tévé is.

Rengeteg trend közül válogathatunk, ha például a karácsonyi díszítésről van szó, akár az adventi koszorút, akár a karácsonyfát vagy az ünnepi asztalt szeretnénk ízlésesen megtervezni. Szerencsére ma már rengeteg stílus megfér egymás mellett. Igaz, hogy a divat változik, de az egyéni ízlés mutat valamiféle állandóságot, vagyis nem tudunk teljesen „kibújni” a saját stílusunkból. Az okozhat nehézséget, hogy megtaláljuk a nekünk való, minden szempontból „komfortos” irányzatot. Ebben segíthet a számmisztika, hiszen ez a tipológia le tudja írni az egyén alapvető karakterisztikáján keresztül a hozzá legközelebb álló stílust.

Most a születési dátumból csak a nap számára van szükségünk. Amennyiben egy számjegyű számról van, az adott számhoz tartozó részt kell elolvasni. Két számjegyű szám esetében össze kell adni a számjegyeket mindaddig, míg a végeredmény egy számjegyű nem lesz.

Pl. 1969. 11. 18-án született ember esetében: 18, 1+8=9.

Vagyis ez az ember 9-es típus.

SZÜLETÉSNAPSZÁM SZERINTI TÍPUSOK


• 1-es típus:

A számmisztikában mindenki 1-es, aki 1-jén, 10-én, 19-én vagy 28-án született.

Az 1-es típus rendkívül igényes önmagával és a környezetével szemben. Hajlandó többet fizetni, de amit visel, vagy amivel díszít, az minőségi, exkluzív legyen. Jó ízlése van, de néha túlzásokba esik. Utálja a tömegcikkeket.
Szereti a feltűnő, csillogó díszeket és az aranyozott tárgyakat. Érdekes, ha nem áll jól anyagilag, akkor is képes nívós, különleges környezetet teremteni egy-két kreatív ötlettel.

• Kedvenc színek: arany, bronz, aranysárga, narancsszín, aranybarna.

• Kedvenc anyagok: arany, nemesfémek, bársony.

• Kedvenc minták: egyszínű, minta nélküli.

• Milyen legyen a karácsonyi dekoráció: Domináljon az arany! Gömbök, üvegdíszek, masnik, arannyal lefestett termések: dió, toboz stb. Aranyszínű gyertyák minden mennyiségben. Használj egyszínű fehér, narancsszínű vagy barna terítőt! Szórj az asztalra, az adventi koszorúra és a karácsonyfára is sok arany- vagy bronzszínű pici csillagot. A fények gyönyörűen meg fognak csillanni ezeken, és olyan lesz, mint millió pici világító csillag az égen.

• 2-es típus:

A számmisztikában mindenki 2-es, aki 2-án, 11-én, 20-án vagy 29-én született.

A 2-es típus szentimentális, romantikus, szeret nosztalgiázni. Gyűjti és nagy becsben tartja a családi emlékeket, emléktárgyakat és fotókat. Stílusa is ezt tükrözi: puhaság, melegség, biztonság, szeretet, gondoskodás stb. Fontos számára a család. Mindennél jobban szereti a szüleit, a testvéreit, a párját és a gyerekeit. Ezért is őrzi, folytatja és adja tovább a családi hagyományokat.

• Kedvenc színek: ezüst, zöld, fehér, általában a víz- és krémszínek.

• Kedvenc anyagok: gyöngy, kerámia, csipke.

• Kedvenc minták: áttört, csipkeszerű minták, az akvarellszerű, összemosódott formák.

• Milyen legyen a karácsonyi dekoráció: Rengeteg ezüstöt és gyöngyöt használj. Felfűzhetsz nagyobb gyöngyöket, golyókat selyemszalagra úgy, hogy közé egy-egy csomót kötsz. Bevonhatsz csipkével hungarocell- vagy fagömböt, vagy alufóliába csomagolhatsz például diót. Ezekkel díszítheted az adventi koszorút, a karácsonyfát és az ünnepi asztalt. Domináljon a kék, a fehér vagy a halványzöld! Készíthetsz ültetőkártyát, vagy akár a fára díszeket családi fotókból.

• 3-as típus:

A számmisztikában mindenki 3-as, aki 3-án, 12-én, 21-én vagy 30-án született.

A 3-as típusú ember fiatalos, modern, és nyitott minden újra. Szereti a lendületes, levegős, tágas tereket és a laza, könnyed, légies stílust. Ki nem állhatja, ha valaminek „öreg” szaga van. Számára a szabadság, a kötetlenség és a barátság prioritást élvez. Szívesen és sokat beszélget. A karácsony is sokkal inkább a találkozásokról szól számára, semmint az ajándékozásról vagy az evés-ivásról.

• Kedvenc színek: ibolya, lila, rózsaszín, kék, piros.

• Kedvenc anyagok: papír, pergamen, viasz, vászon.

• Kedvenc minták: kockás.

• Milyen legyen a karácsonyi dekoráció: Használj sok papír-, illetve kreppdíszt! Készíts vagy vegyél kockás masnikat, és ezzel díszítsd az adventi koszorút, a karácsonyfát és az ünnepi asztalt. Legyen a terítő sötétebb árnyalatú lila vagy rózsaszín, és a szalvéta, a tányérok, a masnik egy-két árnyalattal világosabbak. Fontos, hogy ez a tavalyitól eltérjen. Csinálhatsz olyan díszt vagy ültetőkártyát, amely gyertyacsepegtetős módszerrel készül. Kartonra, fagolyóra vagy vászonra is készülhet ez.

• 4-es típus:

A számmisztikában mindenki 4-es, aki 4-én, 13-án, 22-én vagy 31-én született.

A 4-es típus tiszteli a hagyományokat. Nem kedveli az új dolgokat, inkább ragaszkodik a régiekhez, jól beváltakhoz. Ki nem állhatja, sőt elítéli a pazarlást. Őt nem zavarja, ha évek óta ugyanazok a díszek kerülnek a fára, vagy ugyanaz az ünnepi menü. Nem szereti a túl csillogó, feltűnő díszítést. Többre tartja a matt, kicsit régies vagy akár antikolt tárgyakat. A szolid, visszafogott stílus híve.

• Kedvenc színek: földszínek, pl. sárgásbarna, világosbarna, homokszín, szürke és réz.

• Kedvenc anyagok: homok, fémötvözetek, kordbársony.

• Kedvenc minták: apró kockás, pepita.

• Milyen legyen a karácsonyi dekoráció: Használj rézdrótot! Erre fűzhetsz fagolyókat vagy rézgyöngyöket. Meghajlíthatod különböző formájúra, például állatfigurájúra, csillag vagy gömb alakra. Ezekkel díszítheted a karácsonyfát, és az adventi koszorút is. Az ünnepi asztal legyen barna, illetve a barna különböző árnyalataival kombinált. Ez rendkívül elegáns, különösen, ha rézszínű szalvétagyűrűt és gyertyát is használsz.

• 5-ös típus:

A számmisztikában mindenki 5-ös, aki 5-én, 14-én vagy 23-án született.

Az 5-ös típus lelkes, szenvedélyes és nagyvonalú. Imádja a monumentális, nagy tárgyakat. Nem bánja, ha valami kicsit el van túlozva. A karácsony egyébként is a túlzások ünnepe: sok ajándék, sok étel, sok ital, sok dísz stb. Vonzódik a misztikus, egzotikus tárgyakhoz és hangulathoz. Sokra értékeli a vallásos ünnepeket, így a karácsonyt is. Fontos számára, hogy vendégeket hívjon, így ők is láthassák a csodálatos karácsonyi dekorációját.

• Kedvenc színek: hűvös, fémes, csillogó színek, pl. jégkék, ezüstszürke, királykék, lila.

• Kedvenc anyagok: cin, fa, flanel, plüssbársony.

• Kedvenc minták: széles csíkos vagy egyszínű.

• Milyen legyen a karácsonyi dekoráció: Hatalmas masnikat vegyél vagy készíts! Válassz királykék vagy lila alapszínt, amin széles, fémes csillogású csíkok vannak. Gömbökből és csillagokból is bátran vásárolj nagyokat és feltűnőeket, amik igazán mutatósak. Az ünnepi asztal közepére tegyél a terítő színénél sötétebb árnyalatú futót. A szalvétákból hajtogass álló formát. Ha erre nincs időd, akkor a futó színével egyező szalvétagyűrűt használj, de az egész asztalt feldobhatod hatalmas masnikkal is. Ezeket nemcsak a terítő széleire varrhatod, hanem a székekre is.

• 6-os típus:

A számmisztikában mindenki 6-os, aki 6-án, 15-én vagy 24-én született.

A 6-os típus kiegyensúlyozott és harmonikus személyiség. Rendkívül kifinomult az ízlése. Nagyon jól eltalálja, hogy mi mivel harmonizál. Ösztönösen érzi a különböző színek és anyagok kombinálhatóságát. Neki nincs szüksége tanácsra ilyen téren, inkább mi kérhetünk tőle ötleteket a karácsonyi díszítést illetően. Egyébként kedveli a természetes anyagokat, színeket és illatokat.

• Kedvenc színek: kék, szürkéskék, piros, narancsvörös, rózsaszín, korall.

• Kedvenc anyagok: agyag, vörösréz, brokát, szatén.

• Kedvenc minták: egyszínű vagy vékony csíkos.

• Milyen legyen a karácsonyi dekoráció: Döntsd el előre, hogy egy visszafogottabb vagy egy feltűnőbb stílusú karácsonyt szeretnél. Ha az előbbit, akkor használj halvány színeket és termésből készült díszeket. Vigyázz, mert ha nem szárított, illetve lelakkozott gyümölcsöt használsz, akkor az pár nap alatt megromolhat, és kellemetlen szagot fog árasztani! Ha most az élénkebb színekhez vonzódsz, akkor válassz narancsvörös vagy borvörös színt. Készíts vagy vegyél csíkos szaténszalagot, és lazán, hullámosan, „hanyagul” tedd a fára, illetve az asztalra!

• 7-es típus:

A számmisztikában mindenki 7-es, aki 7-én, 16-án vagy 25-én született.

A 7-es típus nem szereti a feltűnősködést és a rongyrázást. A külsőségek kevéssé érdeklik. Sokkal többre tartja a belső értékeket. Szigorú és kicsit merev stílusa miatt nem tud lelkesedni a karácsonyi felhajtásért. Az áttekinthető, visszafogott, szolid berendezés híve. Szerény és takarékos, illetve visszafogottan reprezentatív a környezete, és ezen a karácsony miatt sem hajlandó változtatni.

• Kedvenc színek: kék, fekete, szürke, antracit, ólomszín.

• Kedvenc anyagok: bőr, ásványok, ólom, „zsákvászon”.

• Kedvenc minták: egyszínű, dísztelen.

• Milyen legyen a karácsonyi dekoráció: Készíts vagy vegyél szürke antracitgömböket, díszeket. Használhatsz fa- vagy hungarocellalapot, amelyet befesthetsz, bevonhatsz vászonnal. Jó ötlet lehet egy sötétszürke selyemzsinór, amelyre ólomszínű golyókat, gyöngyöket fűzöl fel úgy, hogy ne legyen túl sűrű. Hagyj hézagokat közöttük. Ezzel és egy-egy kisebb fémszállal átszőtt masnival díszítheted az adventi koszorút, a karácsonyfát és az ünnepi asztalt. Rendkívül elegáns lesz az asztal, ha például szürke terítőt, hófehér tányérokat, egészen halványszürke szalvétát és fémszínű szalvétagyűrűt alkalmazol.

• 8-as típus:

A számmisztikában mindenki 8-as, aki 8-án, 17-én vagy 26-án született.

A 8-as típusú ember szenvedélyes, lendületes és rendkívül aktív. Nem szeret semmit „takaréklángon” csinálni. Mindig mindenbe beleadja a maximumot. Ízlésében, stílusában is ez az energikusság érvényesül: szereti a tüzes, lendületes, kihívó formákat, színeket. Az van rá hatással, ami valamitől feltűnő, kirívó. Ugyanakkor kedveli a sportos, fiatalos stílust is.

• Kedvenc színek: vörös, fekete, méregzöld, sötétkék, ragyogó, foszforeszkáló színek.

• Kedvenc anyagok: vas, fa, muszlin.

• Kedvenc minták: egyszínű, de feltűnő.

• Milyen legyen a karácsonyi dekoráció: Választhatod idén a vörös színt alapszínnek. Ezt kombinálhatod acélszínnel. Például készíthetsz vagy vehetsz ilyen színű masnikat, díszeket, gyertyákat. A méregzöld is sikeres ötlet. Érdemes az ünnepi asztalt egy zöld színű terítővel letakarni, és erre egy-két árnyalattal sötétebb muszlinfutót vagy tányéralátéteket tenni. Lehet a szalvéta, a szalvétagyűrű és a gyertya is hasonló színű. Elegáns, ha ezt arany- vagy rézszínű szálakkal átszőtt szalagból készült masnikkal kombinálod.

• 9-es típus:

A számmisztikában mindenki 9-es, aki 9-én, 18-án vagy 27-én született.

A 9-es típus álmodozó, idealista, és nyitott mindenre. Gyermeki tisztasággal és naivitással szemléli önmagát, az embereket és az egész világot. Jóindulata és segítőkészsége határtalan. Előbb törődik mások igényeivel, mint a sajátjával. Neki bármilyen stílus „bejön”. Nem csinál nagy ügyet ebből. Pedig fontosak számára az ünnepek, így a karácsony is, mert érzi a magasztosságát.

• Kedvenc színek: a kék minden árnyalata, pl. kékeszöld, tengerkék és a vízzöld.

• Kedvenc anyagok: lágy, törékeny anyagok, selyem, tüll.

• Kedvenc minták: színjátszó, fényes minták.

• Milyen legyen a karácsonyi dekoráció: Vegyél magas fényű selymet! Ebből készíts terítőt, szalvétát, masnikat. Be is vonhatsz ezzel vagy hasonló színű tüllel hungarocellgömböket. Vagy vásárolj sok kicsi, egyforma angyalkát, hóembert, és ezekkel díszítsd a karácsonyfát, az adventi koszorút és az ünnepi asztalt. A kék különböző árnyalatait is variálhatod. Lehetsz merész. Tegyél az asztalra egy tengerkék terítőt és hozzá sötétkék masnikat, türkizszínű szalvétát meg gyöngyös szalvétagyűrűt!

• 11-es típus:

A számmisztikában mindenki 11-es, aki 11-én vagy 29-én született.

A 11-es mesterszám, ami azt jelenti, hogy kicsit más, mint az ún. kilenc alapszám. Csodabogárnak, különcnek tartják sokan. Ő nem feltűnősködés miatt ilyen, hanem egyszerűen belső késztetése van arra, hogy mindent másképp csináljon, mint a többiek. Stílusa általában túl modern, szokatlan és elég feltűnő. Néha túl különc, extravagáns és polgárpukkasztó. Szembemegy minden régivel, hagyományossal, jól beválttal. Nem tiszteli a szokásokat. Szerinte haladni kell a korral, nem szabad leragadni a régi stílusoknál.

• Kedvenc színek: hideg, fémes színek: jégkék, acélszürke, vakuszín, világos kékeszöld.

• Kedvenc anyagok: műanyag, üveg, könnyűfémek, nejlon.

• Kedvenc minták: pettyes vagy csíkos.

• Milyen legyen a karácsonyi dekoráció: Jópofa lenne kipróbálnod idén, milyen hatású, ha kombinálod a pettyest a csíkossal, például többféle kék, szürke és világoszöld színekben. Vegyél üveggömböket, és fesd be üvegfestékkel! Gyertyát is festhetsz, vagy bevonhatod csíkos és pettyes szalaggal. Csak arra vigyázz, hogy ne legyen gyúlékony! Ezeket felteheted a karácsonyfára és az adventi koszorúra. Az ünnepi asztalt terítsd egy színjátszó, fémes fényű terítővel! Tegyél rá hasonló színű, de matt és eltérő árnyalatú tányéralátétet, szalvétát és gyertyát!

• 22-es típus:

A számmisztikában mindenki 22-es, aki 22-én született.

A 22-es mesterszám, ami azt jelenti, hogy kicsit más, mint az ún. kilenc alapszám. Nem ismeri a mértékletességet. Olyan intenzíven csinál mindent, hogy annak nézésébe is belefáradnak a többiek. A 22-es merész, szenvedélyes, két végén égeti azt a bizonyos gyertyát. Nem tiszteli az etikettet, fittyet hány az erkölcsre. Szereti provokálni a merev, prűd embereket. Ösztönösen lázad a tabuk ellen.

• Kedvenc színek: izzóvörös, vérvörös, méregzöld, fekete-fehér.

• Kedvenc anyagok: vas, bőr, kender.

• Kedvenc minták: erős kontrasztú.

• Milyen legyen a karácsonyi dekoráció: Idén kipróbálhatnád a fekete-fehér kombinációt. Variálhatod a mintákat. Lehet az egyik dísz csíkos, a másik kockás stb. Az ünnepi jelleget megadhatod azzal, hogy fémszállal átszőtt anyagot, szalagot használsz. Vagy kombinálhatod a vöröset a méregzölddel, de ne a hagyományos módon tedd! Legyél merész, és vigyél bele egy kis extrém dolgot. Például használj vegyesen terméseket, kekszet, száraztésztát, magvakat stb. Ezeket fújd be megfelelő színűre, és tedd a karácsonyfára, az adventi koszorúra vagy az ünnepi asztalra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top