Tuti Tippek

4 szakácskönyv karácsonyra

Kétrészes sorozatunk első részében a család minden tagjának ajánlunk egy-egy szakácskönyvet, a gyerekektől egészen a ráérős nagyikig és a világutazó nagybácsikig.

4 legjobb szakácskönyv karácsonyra Ugrai-Nagy Tünde: Manókonyha

Nem igaz, hogy csak a nagyok tudnak főzni! A Manókonyha izgalmas, finom és közismert receptjei hamar meghozzák a kedvet a főzéshez minden gyerek számára, az alapok elsajátításától kezdve az igazi főfogásokig. A könyv nem titkolt célja, hogy kicsi és nagyok, gyerekek és kezdő felnőtt konyhatündérek révbe érjenek a konyhában. Receptek és ötletek reggelire, ebédre, vacsorára, zsúrhoz, ünnepekhez, vagy csak ha úgy rágcsálnánk valamit – a levesektől a pizzáig! A gyerekekkel főzni nemcsak arra jó, hogy több időt legyen együtt a család; az ételek elkészítésénél a legkisebbek is megismerkedhetnek az alapvető konyhai fogásokkal, használati eszközökkel, és a pár lépésben elkészíthető, mégis tartalmas, egészséges és nem utolsósorban finom ételekkel! Az Ízbolygó gasztroblog népszerű szerző-anyukájának könyvével már 3 éves kortól megtanulhatják az alapvető fortélyokat a gyerekek, ahogy Dalma, Bence és a többiek is végigfőzték az összes receptet. Ajánljuk mindenkinek az első, igazi itthoni gyerekszakácskönyvet!

4 legjobb szakácskönyv karácsonyra Mautner Zsófia: Gyere velem főzni! – Slambuctól bambuszig

Különleges hozzávalókból izgalmasat főzni? Erre sokan képesek. De ahhoz Mautner Zsófia kell, hogy egészen hétköznapi hozzávalók lényegüljenek át mesterkonyhai fogásokká. Viszlát, homár – szervusz, karalábé! A Chili & Vanília blog szerzője könyvében vadonatúj receptek sokaságával hívja ízes és sikeres felfedezésekre olvasóit. Nyugodtan bízzák rá magukat! Ebből az új könyvből főzni olyan, mintha ott állna mellettünk egy segítőkész barátnő. Nem véletlen, hogy blogjának eddig több 3 millió látogatója volt: ő bizony tud valamit, amit senki más nem.

Családi ebédek, Irány a piac!, Utazás – ez a három fejezet tagolja ezt a változatos receptgyűjteményt.

 

 

4 legjobb szakácskönyv karácsonyra Gordon Ramsay: Karácsony Gordon Ramsay-vel
 
A Karácsony Gordon Ramsay-vel a séf kedvenc ünnepi fogásait mutatja be. Gordon Ramsay most először osztja meg az olvasókkal titkait arról, hogyan készíthetnek egyszerűen, megfizethető áron és kapkodás nélkül ízletes karácsonyi ételeket. A klasszikus recepteket újszerű felfogásban, néhol meglepő ízekkel fűszerezve tálalja, új dimenziót adva az ünnepi lakomáknak. Szaftos, omlós pulykasültje biztos befutó, de ugyanígy garantált lesz a siker, ha a karácsonyi Wellington-bélszínt, a mézes sonkát, a serpenyőben sült tengeri sügért vagy az illatos libasültet készítjük el. A siker kulcsa a jó szervezés, ezért az előkészületekhez és a helyes időbeosztáshoz is hasznos tanácsokat kapunk.
A karácsonyi menük mellett Gordon partikon felszolgálható falatokkal, valamint ellenállhatatlan desszertleírásokkal is segít. Remek ötleteket továbbá reggeli, brunch vagy vacsora készítéséhez, amelyekkel még könnyebbé tehetjük az ünnepi sütés-főzést. Különlegessége még a könyvnek, hogy a receptek mindegyike fényképpel illusztrált. Akár a karácsonyi menü összeállításához, akár a maradék pulyka, sonka vagy sajt felhasználásához szeretnénk ötleteket, Gordon Ramsay karácsonyi könyvében megtaláljuk, amit keresünk.

4 legjobb szakácskönyv karácsonyra Vrábel Kriszta: Főzd magad!

A népszerű Dolce Vita gasztroblog szerzőjének, Vrábel Krisztának második szakácskönyve jelent meg. Kriszta blogján évek óta harcol az ipari adalékanyagoktól és mesterséges aromáktól hemzsegő készételek ellen. Jelszava: készíts el inkább mindent saját magad! Főzd magad! című, gyönyörű képekkel illusztrált, nem szokványos könyvében megmutatja, mennyire egyszerűen készíthetjük el azokat az ételeket, amelyeket eddig a boltok polcairól pakoltunk a bevásárlókocsinkba. Házi készítésű vaj, sajt, mascarpone, péksütemények, húskészítmények, italok, mártások, lekvárok, fűszersók és édességek, mind-mind egészségesen, a mi konyhánkból. A 86 receptet tartalmazó könyv maga is remek karácsonyi ajándék, ugyanakkor jó okunk van arra, hogy magunkat ajándékozzuk meg vele: a könyvben számos gasztroajándék-ötletet találunk, ezeket elkészítve karácsonykor házi finomságokkal lephetjük meg családtagjainkat, ismerőseinket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top