Tuti Tippek

Hogyan utasítsunk vissza egy karácsonyi italt?

Egy orvosi felmérés szerint sokan kényelmetlenül érzik magukat, ha vissza kell utasítaniuk egy karácsonyi italt. Íme néhány kibúvó.

Hogyan utasítsunk vissza egy karácsonyi italt?A széles körű felmérésben kiderült, hogy a karácsonyi időszak komoly megpróbáltatást jelent azoknak, akiknek nincs merszük vagy elég önbizalmuk egy határozott nemhez. Főleg a középkorúak azok, akiknek meggyűlik a bajuk ilyenkor a kínálókkal, így nekik érdemes egy kész válasszal érkezni ilyenkor, főleg, ha a „vezetek” vagy „kocsival” vagyok az ő esetükben épp nem játszik.

Ha drasztikusan akarjuk megoldani, ott a „Nem köszönöm, az italtól politizálni kezdek”, rosszabb esetben „Agresszív leszek tőle”. Egyes esetekben beválhat „A rendben, de vigyázz, nálam van a gitárom is”, vagy ennek változatai klarinét/fuvola/hegedű.

Finnyás házigazdáknál tuti befutó lehet a „köszönöm, nagyon szívesen elfogadom, igaz, menthetetlenül és azonnal hányingerem szokott lenni tőle”, míg a már folyamatban lévő itatás azonnali befejezéséhez ott a „Még egy, és előveszem a kiadatlan novellámat. Épp itt van nálam”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top