Tuti Tippek

Adventi programok hétvégére

Egyre közelebb a karácsony, és ha nem szeretnél rohangálni, inkább kicsit kikapcsolódnál, menj ecetes halat enni Győrbe, csinálj a Bazilikánál házi szaloncukrot, vagy kóstolgass egy pincefaluban!

Adventi programok hétvégéreAdventi Ünnep a Bazilikánál

Szinte napszemüveg kell, olyan fényes a Szent István téren az adventi vásár. Minden este fényfestés díszíti a csodaszép Bazilika falait. A gyerek pedig kedvükre korcsolyázhatnak a rögtönzött pályán, ahol hétvégente még oktató is segít nekik. December 14–16-án pedig gourmet-hétvége lesz, ahol ünnepi menüt készítenek az adventi séfek: sütőtököt sonkával és puliszkával, vagy akár házi szaloncukrot.

 

Hol? Budapest, Szent István tér
Mikor? November 30. – január 1.
Mennyi? Nincs belépő

Adventi programok hétvégéreHalas Nap

Természetesen Győr barokk belvárosa is ünnepi fényekbe öltözött és a kézművesvásáron kívül is tartogat valamilyen programot minden napra az ünnepvárás ideje alatt. December 15-én például Halas Napot tartanak, ahol olyan halas ételeket lehet megkóstolni, amit csak ezen a tájékon csinálnak. Hallottál már a győri ecetes halról? Hát itt majd megkóstolhatod. Lesz majd St. Martin-koncert, és fellép a kijevi balett a Diótörővel.

 

Hol? Győr
Mikor? December 15.
Mennyi? Ingyenes

Adventi programok hétvégéreAdventi Gesztenyesütés Gyenesdiáson

Az a jó a Balatonnál, hogy nemcsak nyáron lehet lazítani a partján, hanem ilyenkor decemberben is. Gyenesdiáson sült gesztenyével várják a karácsonyt ezen a hétvégén, na meg persze forralt borral is. Megvágják az ünnepi gesztenyetortát – az ott olyan, mintha átvágták volna a futószalagot –, és beindul a vásári-ünnepi kavalkád. Mesesarok, kézműveskuckó, halászlékóstolás, és amelyik gyerek még nem írt a Jézuskának, Gyenesdiáson feladhatja a levelét.

 

Hol? Gyenesdiás
Mikor?  December 14–15.
Mennyi? Nincs belépő

Adventi programok hétvégéreXII. Adventi kastélynapok


Ünnepi a hangulat a gödöllői kastélyban akkor is, ha nincs karácsony. A meghitt hangulatra rátesznek egy lapáttal ezen a hétvégén, ahol karácsonyi sorskerékkel, korabeli finomságokkal, klasszikus és gyerekkoncertekkel várják a családokat a kastély lovardájában és dísztermeiben. Gyönyörű szánhúzó kutyák is bemutatót tartanak, és ki lehet próbálni Paprika Jancsi csúzlizdáját. Gesztenye, puncs, lacikonyha.

Hol? Gödöllő
Mikor? December 15–16.
Mennyi? Vannak ingyenes programok és vannak belépősök.

Adventi programok hétvégéreNyitott Pince Hajóson

Sült gesztenye, kürtös kalács és sok házi finomság mellett a hajósi pincefaluban sok-sok borral is várják az adventezőket. 1200 pince között, hogy el ne tévedjünk, térképet is adnak. Ha valami egyedi ajándékra vágysz, akkor a kis vásárban azt is beszerezheted. Sváb vendégszeretet és gasztronómia keveredik a mézeskalács illatával Hajóson.

Hol? Hajós
Mikor? December 15–16.
Mennyi? Ingyenes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top