Tuti Tippek

Karácsonyi könyvajánló – tiniknek és kicsiknek

Ovisoktól egészen a kamaszokig ajánlunk könyveket, mert a számítógépes játékok és a mobiltelefon mellett a könyvnek is van helye a karácsonyfa alatt!

Kicsiknek


Karácsonyi könyvajánló - tiniknek és kicsiknekKácsor Zoltán: Taknyos Traktor

Karácsonyi történet két szokatlan, ám szerethető munkagép főszereplésével. Kálmán, a kombájn, és Taknyos Traktor is karácsonykor kerültek a Garázs Bagázs lakói közé, azonban hamar kiderül, a traktor szürtyögésétől senki nem tud aludni. Haditervet ötöltek ki és a traktort kitolták a szabadba – így kezdődik az ő kalandja…

Karácsonyi könyvajánló - tiniknek és kicsiknekGitty Daneshvari: Monster High, Rémbarátnők 1. – Szörnysusmus
Akinek van a környezetében legalább egy nyolcéves korú lány ismerőse, rokona, azt tudja, hogy mi az Monster High. Nos, ez egy könyv- és mesefilmsorozat régi kedvenc szörnyeink leszármazottjaival. A Monster gimibe három új szörny érkezik. A talpraesett Venus, a mindig rendes Rochelle és a szeleburdi Robecca dolga egyáltalán nem könnyű: nem csak az őrült tudományok, a rémtartástan- és a testsorvasztás-órákon kell helytállniuk, de meg kell találniuk a helyüket a többi szörny között is.

Karácsonyi könyvajánló - tiniknek és kicsiknekLucia Fischer: Játékok a lakásban
„Csináljunk valami jót! Úgy unatkozom!” – ismerősen hangzik? Ősszel és télen az időjárás gyakran nem engedi, hogy kint, a szabadban játsszanak a gyerekek. Ilyenkor azonban hiába vannak tele a polcokkal játékkal, a gyerek szájából előbb vagy utóbb előtör a mondat: „Úgy unatkozom!” Mit is lehet ilyenkor tenni? Erre a kérdésre ad választ ez a kiadvány. Megtudhatjátok belőle, hogy hogyan lehet vicces hirdetéseket kitalálni, és kiderül az is, hogy mi az a lisztvágás. Játékra fel!

 

Karácsonyi könyvajánló - tiniknek és kicsiknekElek Mária: Totó, a busz
Ha már elolvasta a gyerek Taknyos Traktor történetét, beroboghat a nappalinkba Totó, a busz! Ezzel a színes rajzokkal illusztrált kedves és tanulságos kötettel megismerhetik az óvodás és kisiskolás korú gyerkőcök a távoli vidékek állatait, az erdő érdekes világát, és átélhetik a kis busz kalandjait!

 

 


Karácsonyi könyvajánló - tiniknek és kicsiknekLarousse Gyermekenciklopédia

„És mi az a …?; És miért van az, hogy…?; És az tényleg úgy van, hogy…?” – kérdések sokaságát teszi fel naponta az aprónép. Ez a könyv pont arra hivatott, hogy kielégítse a kíváncsiságukat! Az első általános enciklopédia, amely bemutatja a gyerekeknek a körülöttük lévő világot.

Karácsonyi könyvajánló - tiniknek és kicsiknekRosie Banks: Titkos királyság – A Sellő-zátony
A sikeres könyvsorozat legújabb részében Nelli, Fanni és Jázmin újabb varázslatos kalandoknak néznek elébe. Ezúttal a Titkos királyság tengerének mélyén lesz szükség rájuk. Vajon segíthetnek-e víz alatti barátaiknak megmenteni az elvarázsolt Kívánság Gyöngyöt a gonosz Keserű Királynőtől és az ő rosszcsont viharmanóitól?

 

 

 

Karácsonyi könyvajánló - tiniknek és kicsiknekGrimm testvérek: Csillagtallérok
A Grimm testvérek meséje egy szegény és árva kislány történetét mutatja be a gyerekeknek. A meséből kiderül, hogy ha jó szívvel adsz, még ha az az utolsó ruhád vagy az utolsó falat kenyered is, sokszorosan megtérül. Leginkább akkor, amikor nem is számítasz rá…

 

 

Karácsonyi könyvajánló - tiniknek és kicsiknekBartos Erika: Hógolyó – versek óvodásoknak
Ebből a verseskötetből a legkisebbek megismerhetik, hogy milyen az állatok lábnyoma, vagy hogy hogyan születik a boci. Számos vers lehetőséget teremt a közös játékra és a kreatív tevékenységekre is, de beszédfejlesztő hatásuk is kiváló.

 

 

 

Kamaszoknak

Karácsonyi könyvajánló - tiniknek és kicsiknek5 perc angol – beszélő tanulókártyák
A könyvek mellé ideális ajándék tiniknek az 5 perc angol – beszélő tanulókártyák-csomag. Amellett, hogy fejleszti a nyelvtudást, szórakoztató, és mivel csak minimális időráfordítást igényel, nagyon szívesen használják a fiatalok, nem érzik tanulásnak! A csomag 100 hasznos párbeszédet tartalmaz, és van hozzá letölthető hanganyag is.

 

 


Karácsonyi könyvajánló - tiniknek és kicsiknekJennifer E. Smith: Milyen is a boldogság?

Két idegen, Graham Larkin és Ellie O’Neill akkor ismerkednek meg legalábbis virtuálisan, amikor Graham véletlenül e-mailt küld Ellie-nek kedvenc háziállatáról, Wilburről. A két tizenhét éves fiatal levelezni kezd egymással, bár az ország átellenes felén élnek, és még egymás keresztnevét sem tudják. Bár látszólag minden titkukat megosztják egymással, Graham nem tud Ellie családjának titkáról, Ellie-nek pedig fogalma sincs, hogy Graham a rivaldafényben él. De vajon mi történik, ha két ennyire különböző hátterű fiatal szerelembe esik…

 


Karácsonyi könyvajánló - tiniknek és kicsiknekMeg Rosoff: Majd újra lesz nyár

Daisyt, míg apja rémes, új felesége gyereket vár, lepasszolják nyaralni a vidéki rokonokhoz. Egyik ámulatból a másikba esik: sosem hitte volna, hogy vannak tizennégy éves srácok, akik autót vezetnek, és egyáltalán: olyan szabadnak próbálnak látszani, mint bármelyik felnőtt. Daisyt elvarázsolja ez a világ, majd kitör a háború, és ő felügyelet nélkül marad az unokatestvérével. A háború méreteit és súlyát képtelenek felfogni egészen addig, amíg be nem kopogtat hozzájuk egy rokonszenvesnek távolról sem nevezhető alak személyében…

 

 

Karácsonyi könyvajánló - tiniknek és kicsiknekKalapos Éva: D. A. C. – Egy új élet
A 16 éves Fellegi Flóra egy budapesti lakóparkban él elfoglalt apjával és idegesítő öccsével. Kevés barátja van, a pasizásban tapasztalatlan, egyedül a filmekért rajong mániákusan. Amikor azonban megismeri a kicsit fura, de nagyon vagány Zsanit, az élete fenekestül felfordul.

 

 

 

 

Karácsonyi könyvajánló - tiniknek és kicsiknekSzurovecz Kitti: Gyémántfiú 3., Smaragdfény
Egy házaspár, akiknek megvan mindenük. Mesés hollywoodi karrier, két csodálatos gyerek, impozáns villa Beverly Hillsben. Ami pedig a legfontosabb: Heily és Nick egymás iránt érzett szenvedélyes szerelme mit sem csökkent az évek során. Csakhogy egy ártatlan, családi ünnepen történik valami. Felbukkan egy titokzatos asszony, aki a megszólalásig hasonlít Nick balkézről született kislánya, Nikki édesanyjára. A helyzet lehetetlen, valószínűtlen, ijesztő, hiszen a nő sok évvel ezelőtt meghalt…
Szurovecz Kitti Libri Aranykönyv TOP10 -es trilógiájának befejező részében szívrepesztő és megdöbbentő titkokra derül fény, és minden eddigit felülmúló izgalmak várnak az olvasókra.

Karácsonyi könyvajánló - tiniknek és kicsiknekCassandra Clare: Csontváros – A végzet ereklyéi
Amikor a tizenöt éves Clary Fray elindul egy New York-i klubba, aligha számít rá, hogy egy gyilkosság tanúja lesz – amit ráadásul három, különös tetoválásokkal borított és bizarr fegyverekkel hadonászó tinédzser követ el. A holttest aztán eltűnik a semmiben. Nehéz kihívni a rendőrséget, ha a gyilkosok mindenki más számára láthatatlanok, és semmi, még egy vércsepp sem bizonyítja, hogy egy fiú meghalt. De fiú volt-e az áldozat egyáltalán? Cassandra Clare lebilincselő regénye szórakoztató, vad utazásra viszi az olvasókat, akik azt fogják kívánni, bárcsak sose érnének az út végére.

Karácsonyi könyvajánló - tiniknek és kicsiknekJon Courtenay Grimwood: Elátkozott angyal
Egy újabb trilógia befejező részét ajánljuk. Hó és hideg félhomály borítja be a várost, és a befagyott kanálisokon ezernyi szellem kísért, az árnyak közül Velence továbbra is sötét erők mozgatta hatalmi játszmák színtere: kegyetlen gyilkosságok, hátborzongató jóslatok, mérhetetlen gonoszság, boszorkányság, alvilági szörnyetegek, titkos alkuk, ármány és szerelem tarkítják mindennapjait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top