Tuti Tippek

Erre vágyott egy gyerek 1915 karácsonyán

A kedves, szerény levélből a mai gyerekek, sőt akár a felnőttek is okulhatnak.

Kedves Mikulás! Megtennéd, hogy küldesz nekem egy doboz festéket, egy olvasókönyvet és egy iskolatáskát, amibe mindezt betehetem? És ha van esetleg némi diód, cukorkád vagy játékaid tartalékban, lennél olyan kedves, hogy küldesz nekem néhányat? Örömet szereznél vele egy hétéves fiúnak – ezt a levelet írta egy Homer Mellen nevű amerikai kisfiú a télapónak, közel egy évszázaddal ezelőtt, 1915 decemberében.

A mai szemmel nézve meglehetősen szerény kívánságokat tartalmazó levélre Homer fia, Larry Mellen bukkant rá sok évvel később, majd továbbadta a lányának, Laurie-nak, aki úgy döntött, hogy nyilvánosság elé tárja azt, elsősorban azért, hogy a mai gyerekek is okuljanak belőle. „Tanár vagyok és tanárként rengeteg kívánságot hallok a gyerekektől. Rájöttem, hogy ez a generáció szeret sokat beszelni és sok információt meg akarnak osztani. Rengeteg mondanivalójuk van, és mindet el is akarják mondani” – fogalmazott Laurie.

„Amikor az apám gyerek volt, gondosan felakasztotta a zokniját, és tudta, hogy talán csak egy narancs kerül majd bele. Ez volt a karácsony varázsa” – jegyezte meg Larry Mellen.

Ezt a levelet írta a Mikulásnak egy kisfiú 1915-ben

 

Forrás: Yahoo.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top