Tuti Tippek

Csináld magad: mozaikos mécsestartó

Remek karácsonyi ajándék lehet ez a törött üvegcserepekkel és üveggyöngyökkel díszített<a href="http://www.meska.hu" target="_blank"> kézműves</a> mécsestartó,<br /> ami az arab bazárok hangulatát idézi. A <a href="http://www.meska.hu/Shop/index/9" target="_blank">Meska egyik alkotója, Kreativmano</a> megmutatja, hogyan készítheted el te is a saját, egyedi darabodat!

Amire szükséged lesz:Csináld magad: mozaikos mécsestartó


NÉVJEGY

Hídvégi Borbála, a Meskán Kreativmano néven kínálja egyedi lámpagyöngy ékszereit.
Az üveggyöngykészítés alapjait 2004-ben sajátította el, de a tanulás azóta is tart, hiszen szinte hetente kísérletezik újabb formákkal, színösszeállításokkal. Borbála az üveg megszállottja, imádja alakítani, kedve szerint formálni ezt a tűzben vörösen izzó, csodálatos anyagot, az üveggel való munka számára egyfajta aktív meditáció is egyben.

A gyöngyökhöz legszívesebben kiváló minőségű, muránói üveget használ, melyet gázlámpán olvaszt meg, majd eltérő színű üvegekkel, nemesfémekkel, ritkábban üvegporral dekorál. Az elkészült gyöngyöket valódi ezüst alkatrészekkel kombinálja. Ékszereit 2005-ben zsűriztette, 2010-ben pedig Móró Barbarával közösen könyvet adtak ki a lámpagyöngykészítésről. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top