Hozzávalók:
- 2,5 dl tej (lehet mandulatej, szójatej vagy kókusztej is)
- 2 nagy kanál cukrozatlan kakaópor
- 30 g főzőcsoki
- 60 g étcsoki (60 százalékos)
- 2 nagy evőkanál frissen lefőzött kávé
- fél teáskanál fahéj
- tejszínhab
- 2-3 csepp mentaszirup (ha nincs, akkor megteszi 2-3 evőkanál mentás gyógycukorka összetörve)
Díszíthetjük a saját készítésű forró csokink tetejét kakaóporral, kis tortára való szórócukrokkal, fekete vagy fehér csokiforgáccsal, sőt kipróbálhatjuk hozzá az amerikaiak kedvencét, a számunkra misztikus pirított pillecukrot. A látványt biztosan megdobja.
A filmekben ezt tábortűznél csinálják, de sütőben is megpiríthatjuk a pillecukrokat, csak tegyük sütőpapíron a sütőbe, forgassuk, amíg minden oldaluk szépen le nem barnul. Ha kezdenek furán deformálódni, akkor belül már jó folyósak, azaz elkészültek.
Csokit a tejbe
A forró csokihoz melegítsük fel alacsonyabb lángon a tejet, ahogy hevül, öntsük bele a kakaóport. Amikor elkevertük, és tovább melegedett a tej, tegyük bele a csokidarabokat és a mentás cukrot vagy szirupot is. Amikor feloldódtak, adjuk hozzá a kávét, a fahéjat, és keverjük tovább szorgosan. Vegyük le a tűzről, hagyjuk pihenni pár percet, töltsük ki helyes bögrékbe, díszítsük, és igyuk meg a családdal vagy a barátokkal.