Tuti Tippek

Ezzel a technikával garantáltan örömteli lesz a karácsonyod!

Az Angyali Segítség adventi cikksorozatában 28 napon át mindennap kaptok egy karácsonyra hangoló írást, videót vagy hanganyagot.

Még akkor is, ha szeretetteljes, békés, összetartó családban nőttél fel, a szép karácsonyi emlékek mellett lehetnek olyanok, amelyeket nem szívesen idézel fel. Talán mindig történt valami, ami az egyébként remekül alakuló hangulatot elrontotta. Talán édesanyád, aki az egészet levezényelte, hullafáradt volt a végére. Talán betoppant egy nem szívesen látott vendég. Talán feldőlt a karácsonyfa. Talán tönkrement az étel.

De az is lehet, hogy mindez nem a gyerekkorodban történt, hanem az elmúlt években, és mostanra már csak a rettegés maradt: Az idén vajon mi fog történni? Mi fogja elrontani az örömünket?

És az is lehet, hogy az eddigiekből a tanulságot levonva így fogadkozol: Az idén nem fogok annyit rohangálni. Nem hagyom az utolsó pillanatra az ajándékokat. Nem fogok kiabálni a gyerekekkel. Nem hagyom, hogy a rokonok kiborítsanak a megjegyzéseikkel.

Ezzel a technikával garantáltan örömteli lesz a karácsonyod!

Ám ez – talán már tapasztaltad is – önmagában nem elegendő. Nem elég tudnod, hogy mi az, amit nem akarsz. Azt is tudnod kell, hogy mit akarsz helyette. Ez a fontos lépés marad ki mindannyiszor, valahányszor azt tapasztalod, hogy a dolgok nem a vágyaid szerint alakulnak – akár karácsonykor, akár máskor.

A cikk folytatásáért kattints az Angyali Segítség blogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top