Almás-gyömbéres koktél
Hozzávalók
- gyömbér
- alma
- vodka
- triple sec
- almalé
Zúzzunk össze egy kis almát és gyömbért, töltsünk rá vodkát, triple secet és almalevet, és már készen is vagyunk!
Ha több vendéget várunk, érdemes lehet gyömbérszirupot készíteni, amit aztán például ehhez az italhoz használhatunk:
Gyömbéres-gránátalmás koktél
Hozzávalók a sziruphoz:
- 20 deka cukor
- 2,5 deci víz
- 2 evőkanál frissen aprított gyömbér
Hozzávalók a koktélhoz:
- 60 ml gin
- 60 ml gránátalmalé
- 30 ml gyömbérszirup
- 60 ml prosecco (száraz habzóbor)
Először készítsük el a szirupot! Csak melegítsük fel a vizet a cukorral és a gyömbérrel alacsony lángon, amíg a cukor fel nem olvad. Hagyjuk állni egy negyedórát. Rázzuk vagy turmixoljuk össze a gint és a gránátalmalét a gyömbérsziruppal és a jéggel. Öntsük martinispohárba és töltsük rá a proseccót!