Tuti Tippek

Megérkezett Budapestre Joulupukki, a lappföldi Mikulás

December elsején landolt a Liszt Ferenc repülőtéren a lappföldi Mikulás repülőgépe. Joulupukkit, amint kitette a lábát a Finnair gépéből, azonnal megrohamozták a gyerekek. A finn télapó hat napig marad Magyarországon, több vidéki helyszínre is ellátogat.

 Joulupukkit gyerekek várták a Liszt Ferenc repülőtéren december elsején délelőtt. A Mikulás december 6-ig marad Magyarországon, ez idő alatt több vidéki helyszínre is ellátogat.

A korábbi évekhez hasonlóan a lappföldi télapó idén is elsősorban óvodákat, árvaházakat, anyaotthonokat, gyerekkórházat keres majd fel. 

Megérkezett Joulupukki, a lappföldi mikulás

Megérkezett Joulupukki, a lappföldi mikulás

December 2-án Kaposváron találkozhatnak vele a gyerekek, 3-án Budapesten a Müpa előtt, egy szlovéniai kitérő után pedig Veszprémben és Ajkán is megfordul majd Joulupukki (a pontos helyszínekről és időpontokról itt írtunk). 

Érdekesség a télapó finn elnevezéséhez: a Wikipédia szerint a „Joulupukki” szó szerint azt jelenti, hogy „karácsony kecske”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top