Tuti Tippek

Érkezik Joulupukki, az igazi Mikulás Lappföldről!

Az idei évben sem hagyná ki hagyományos világjáró körútjából Magyarországot Joulupukki, az északi Lappföldről érkező Mikulás. Piros ruhában, igazi szakállal és sok-sok ajándékkal érkezik december 1-jén Budapestre.

A Finn Intézet szervezésében 16. alkalommal jön hazánkba Joulupukki, hogy meglátogassa a magyar gyerekeket és hogy megörvendeztesse őket finomságokkal és játékokkal is. Ha szemfülesek vagyunk, akkor van esélyünk, hogy személyesen is találkozzunk vele!

Joulupukki országszerte

Nagy az öröm, hiszen december 1-én érkezik hozzánk Joulupukki, az egyetlen igazi Mikulás, és marad egészen december 6-ig. Van, ahol már hó is esett a tiszteletére, reméljük meg is marad, hiszen úgy lenne az igazi.

A hatnapos itteni tartózkodása alatt a fővároson kívül Joulupukki több vidéki helyszínre is elutazik, így még több gyereknek lesz lehetősége életre szóló találkozót összehozni a Mikulással.
Az előző látogatásaihoz hasonlóan Joulupukki idén is elsősorban óvodákba, árvaházakba és anyaotthonokba látogat majd el, de remélhetőleg a tavalyihoz hasonló látványos belépőkre is számíthatunk majd, amikor is Joulupukki tűzoltóautón érkezett a gyerekkórházba.

Ahol Joulupukkival találkozhatsz:

  • December 1. 11.00 óra: Érkezés Budapestre
  • December 2. 11.00 óra: Kaposvári Nagypiac
  • December 3. 10.00 óra: Budapest, Müpa
  • December 4. Ljubljana, Szlovénia
  • December 5. 11.00 óra: Veszprém, Posta előtti tér,
  • December 5. 15.00 óra: Ajka, Agora tér
  • December 6. 16.00-17.00 óra: Budapest, Vörösmarty téri Karácsonyi Vásár

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top