A vásárlók körében még mindig a legnépszerűbb szaloncukor a hagyományos zselés változat, ez egyébként az olcsóbb kategóriába tartozik a piacon. Az is elmondható, hogy évről évre egyre drágább a speciális magyar édesség, megfigyelhető tendencia az is, hogy a vásárlók zöme a magas kakaótartalmú csokoládékat részesíti előnyben.
A Nébih figyelmeztet: előfordulhat, hogy tavalyi, lejárt szavatosságú szaloncukrot is kitesznek a boltokban, és bár az élelmiszer-biztonsági ellenőrök is figyelik, mikor bukkan fel lejárt szavatosságú áru a kereskedelemben, nem árt a vásárlóknak is résen lenniük. Pleva György, a Nébih igazgatója szerint könnyen kiszúrható a nem friss édesség. Ha a szaloncukornak száradtabb az alja, és keményebb az egész, valamint, ha megszagoljuk a cukrot, és vegyszeres illatot érzünk az aromaanyagok bomlása miatt, akkor jó eséllyel lejárt a termék.
Címlap: MTI Fotó/Máthé Zoltán