Tuti Tippek

Megvan Európa legszebb karácsonyi vására

Nagyon szép helyezést ért el az idei szavazáson a budapesti Advent Bazilika.

Észtország fővárosa, Tallinn nyerte el A 2019 legszebb karácsonyi vására címet Európában a European Best Destinations portál szavazóinak értékelése alapján 2018-ban – írja a Sokszínű Vidék. A budapesti Advent Bazilika az előző évhez képest két helyet javítva ezüstérmes lett a franciaországi Strasbourg előtt.  A magyar látogatók és a külföldi turisták bizalmának köszönhetően több, mint tízezerrel több szavazatot kapott, mint tavaly.

A jelöltek között egyedüli helyszínként induló Szent István tér és Zrínyi utca olyan klasszikus karácsonyi vásárokat utasított maga mögé, mint például a világ legrégebbi karácsonyi vásárának otthont adó Nürnberg, vagy az egyik legnépszerűbb turista célpontként ismert Prága.

Íme, az európai karácsonyi vásárok 2019-as top 10-es listája:

1. Tallin (Észtország)
2. BUDAPEST!
3. Strasbourg (Franciaország)
4. Bécs (Ausztria)
5. Erfurt (Németország)
6. Poznan (Lengyelország)
7. Brüsszel (Belgium)
8. Aachen (Németország)
9. Prága (Csehország)
10. Kolozsvár (Románia)

Az Advent Bazilika továbbra is viselheti, és minden kommunikációjában használhatja a European Best Christmas Markets TOP 5 címet és logót.

Adventi Ünnep a Bazilikánál – MTVA/Bizományosi: Balaton József

A tíz nap alatt a világ minden tájáról, összesen 106 országból több mint 208 ezer szavazó adta le voksát, nagy többségük (66 százalék) Európából. Az Advent Bazilikára több, mint 26 ezer szavazat érkezett. A gratuláló levélből az is kiderült, hogy a szavazás 10 napja alatt a Google szerint ez volt a legkeresettebb weboldal a ’christmas market’ szóösszetételre.

A legszebb európai karácsonyi vásárok teljes listája itt található.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top