Tuti Tippek

Ez mind megtörténhet egy céges karácsonyi bulin

Durva italozásoktól, komolyabb veszekedésektől sem mentesek a céges karácsonyi bulik. Sőt arra is nagy esély van, hogy szerelmi viszony szárba szökkenjen.

A magyar vállalkozások kevesebb, mint fele tart valamilyen hivatalos karácsonyi eseményt, pedig a munkavállalók többsége szívesen látogat el ezekre, és jó alkalomnak tartja őket a kollégák megismerésére – derül ki a Profession.hu felméréséből.

  • A magyar vállalkozások meglepően nagy része, 37 százalék semmilyen formában nem ünnepli a karácsonyt.
  • A legjellemzőbb a céges vacsora (26%) és a céges karácsonyi buli (20%) ilyenkor, minden ötödik helyen karácsonyfát is állítanak.
  • Ha van esemény, oda a dolgozók többsége (69%) szívesen megy, és legtöbben úgy is gondolják, hogy ezek jó alkalmat jelentenek arra, hogy közelebb kerüljenek a kollégáikhoz.
  • Minden huszadik munkavállaló, ha tehetné, teljesen elkerülné a közös ünneplést.

  • A céges rendezvényre járó válaszadók 60 százaléka legalább egyszer tapasztalta már, hogy a kollégái jelentősen többet ittak a kelleténél, 20 százalékuk komolyabb veszekedést is látott.
  • Az érzelmek más irányban is intenzívebbek lesznek a karácsonyi bulikon: minden második dolgozó kötött új barátságot és minden harmadik látott már romantikus viszonyt kialakulni a kollégái között.

A munkáltatók 13 százaléka ad karácsonyi ajándékot a dolgozóknak, míg összesen csak 9 százalékuknál szokás, hogy a dolgozók sorsolás után egymást ajándékozzák meg.

A cégek közül csupán 7 százalék ad extra szabadnapot a két ünnep közé, felüknél változatlanul dolgozni kell, 28 százalékuknál kötelező kivenni ezeket a napokat szabadságként, 12 százalék pedig ügyeletet szervez az új évig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top