Hozzávalók 7 táblához
- 200 g enyhén keserű tortabevonó
- 1 kanál mézeskalács-fűszerkeverék
- 1 csapott evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál pirított földimogyoró
- ½ evőkanál aszalt meggy
- sütőpapír
- 4 celofánzacskó
Elkészítés:
A tortabevonót durvára aprítjuk, vízfürdő felett felolvasztjuk. Hozzákeverjük a mézeskalács-fűszerkeveréket, majd 10-15 percig hűlni hagyjuk. Eközben a cukrot egy edényben karamellizáljuk, hozzáadjuk a pirított földimogyorót és alaposan összedolgozzuk, sütőpapírra tesszük és kb. 10 percig ismét hűlni hagyjuk.
Az aszalt meggyet és a karamellizált mogyorót durvára vágjuk. Egy sütőlemezt kibélelünk a sütőpapírral, majd erre (kb. 15 x 25 cm-es négyszögben) simítjuk rá a masszát. Egy kisebb (kb. 6,5 x 4 cm-es) fenyőfa formájú süteménykiszúróval 4 darab, egy nagyobb (kb. 10,5 x 7,5 cm) fenyőfa formájú kiszúróval 3 darab karácsonyfa formát kijelölünk (nem vágjuk át). Rászórjuk a meggyet és a mogyorót, majd 2-3 percre hidegre tesszük, megvárjuk, míg a tortabevonó megdermed. Ekkor a kiszúróval kivágjuk a formákat. A kis fenyőket teljesen kihűtjük, végül celofánba csomagoljuk.