Idén a Made in Hungary top gasztronómiai társulás jóvoltából hazai és nemzetközi szinten elismert konyhafőnökök segítségével keresték az ország legjobb minőségű virslijét. Illat/aroma, szerkezet/állag, roppanósság, íz/harmónia és összbenyomás alapján.
A hivatalos tesztelés helyszíne a Párisi Passage volt. A 10 fős zsűri a vírusvédelmi előírásoknak megfelelően tesztelte a virsliket. Lutz Lajos, a Párisi Passage séfje a helyszínen készítette el a virsliket, nem egységes főzési protokoll szerint, hanem a különböző termékeken feltüntetett ideális elkészítési módon (az ajánlott vízhőmérséklet, főzési betartásával). A virsliket vakteszt során értékelte a 10 meghívott zsűritag – séfek, élelmiszeripari mérnökök, gasztronómiai szakemberek – a tesztlapon található kritériumok alapján. A kiérdemelt pontszámok összeadása alapján megszületett a virslik ranglistája.
Az ország topséfjei szerint a Sága Royal virsli (85% sertéshús) Magyarország kereskedelmi forgalomban kapható prémium virslije 2020-ban.
- A 2. helyezett: a Spar Regnum juhbeles virsli (75% sertéshús)
- A 3. helyezett: Wiesbauer Prémium Sacher virsli (75% sertéshús, 3% marhahús)
- A 4. helyezett: Wiesbauer Prémium Bécsi virsli (80% sertéshús, 4% marhahús)
- Az 5. helyezett: Pikok Bécsi roppanós virsli (80% sertéshús)
A Made in Hungary Magyarország prémium virslitesztjének tesztelői:
- Barna Ádám Bisztró 42 társtulajdonos séf – Dining Guide Az Év Séfje 2018
- Erdei János Pasztell Étterem séf – Dining Guide TOP10 / Az Év Ígéretes Étterme 2020
- Gyekiczki János Hungarofood tulajdonos-ügyvezető, élelmiszeripari mérnök
- Hamvas Zoltán Bocuse d’Or Akadémia elnök
- Pákozdi Nóra Dining Guide TOP100 főszerkesztő
- Rosenstein Robert Rosenstein Vendéglő társtulajdonos
- Sárközi Ákos Borkonyha/Textúra séf – Dining Guide TOP10 2020 – Michelin-csillag
- Széll Tamás Stand/Stand25 társtulajonos séf – Dining Guide Év Étterme 2020 – Michelin-csillag
- Tóth Gábor Élelmiszeripari mérnök
- Lutz Lajos Párisi Passage executive-chef