nlc.hu
Tuti Tippek
A Top5 magyar virsli

Megvan a legjobb magyar virsli, a sztárséfek is erre esküsznek

Sztárséfek tesztelték a húskészítményeket. Kiderült, melyik a legfinomabb magyar virsli.

Idén a Made in Hungary top gasztronómiai társulás jóvoltából hazai és nemzetközi szinten elismert konyhafőnökök segítségével keresték az ország legjobb minőségű virslijét. Illat/aroma, szerkezet/állag, roppanósság, íz/harmónia és összbenyomás alapján.

virsli

Górcső alatt a magyar virslik (Fotó: Made in Hungary virsliteszt / Sága)

A hivatalos tesztelés helyszíne a Párisi Passage volt. A 10 fős zsűri a vírusvédelmi előírásoknak megfelelően tesztelte a virsliket. Lutz Lajos, a Párisi Passage séfje a helyszínen készítette el a virsliket, nem egységes főzési protokoll szerint, hanem a különböző termékeken feltüntetett ideális elkészítési módon (az ajánlott vízhőmérséklet, főzési betartásával). A virsliket vakteszt során értékelte a 10 meghívott zsűritag – séfek, élelmiszeripari mérnökök, gasztronómiai szakemberek – a tesztlapon található kritériumok alapján. A kiérdemelt pontszámok összeadása alapján megszületett a virslik ranglistája.

virsliteszt

Alaposan megvizsgálták a virsliket (Fotó: Made in Hungary virsliteszt / Sága)

Az ország topséfjei szerint a Sága Royal virsli (85% sertéshús) Magyarország kereskedelmi forgalomban kapható prémium virslije 2020-ban.

  • A 2. helyezett: a Spar Regnum juhbeles virsli (75% sertéshús)
  • A 3. helyezett: Wiesbauer Prémium Sacher virsli (75% sertéshús, 3% marhahús)
  • A 4. helyezett: Wiesbauer Prémium Bécsi virsli (80% sertéshús, 4% marhahús)
  • Az 5. helyezett: Pikok Bécsi roppanós virsli (80% sertéshús) 
virsliteszt,

Sztárséfek tesztelték a virsliket (Fotó: Made in Hungary virsliteszt / Sága)

A Made in Hungary Magyarország prémium virslitesztjének tesztelői:

  • Barna Ádám Bisztró 42 társtulajdonos séf – Dining Guide Az Év Séfje 2018
  • Erdei János Pasztell Étterem séf – Dining Guide TOP10 / Az Év Ígéretes Étterme 2020
  • Gyekiczki János Hungarofood tulajdonos-ügyvezető, élelmiszeripari mérnök
  • Hamvas Zoltán Bocuse d’Or Akadémia elnök
  • Pákozdi Nóra Dining Guide TOP100 főszerkesztő
  • Rosenstein Robert Rosenstein Vendéglő társtulajdonos
  • Sárközi Ákos Borkonyha/Textúra séf – Dining Guide TOP10 2020 – Michelin-csillag
  • Széll Tamás Stand/Stand25 társtulajonos séf – Dining Guide Év Étterme 2020 – Michelin-csillag
  • Tóth Gábor Élelmiszeripari mérnök
  • Lutz Lajos Párisi Passage executive-chef

Főszerepben a virsli:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top