nlc.hu
Gasztro

Zseniális hot dog recept

Készítsd el otthon ezt a hot dogot, az egész család imádni fog érte!

A hot dog olyan étel, amit nagyjából minden gyerek szeret, és a felnőttek is boldogan eszik vacsorára. Próbáld ki ezt a receptet!
Így ksézül az igazi hot dog kifli

Gyerekkorunk kedvenc emlékei közé tartozik a hot dog, ahogy telenyomták mustárral a lyukas kifli alját, ebbe ment a virsli, és már ehettük is menet közben – vagy amíg apánk megivott egy fröccsöt. Nem volt az a hot dog roppanós, csilivili virsliből, belerakták simán a kissé szétfőtt sertésvirslit, de nekünk mégis maga volt a tökély.

Azóta nagy karriert futott be a hot dog, itthon is kapható ezerféle fajtája, sőt nem is kell kiflit lyukasztani, megvehető készen hozzá a puha hot dog kifli, és persze úgy roppan már a frankfurti virsli is benne, hogy alig győzzük elharapni. Megszórhatjuk pirított hagymával, mehet bele csemege uborka, készül már kifejezetten hot dog szósz is, amit előszeretettel nyomunk a virslire az IKEA híres büféjében. Mégis, a házi hot dognak nincs párja, ha van egy órád a vacsora elkészítésére, próbáld ki mindenképp ezt a receptet hozzá!

Hot dog, ahogy mindenki szereti

Az igazán elszántak természetesen megsüthetik hozzá külön a kiflit, mert úgy lesz igazán házi a hot dog, adunk hozzá receptet.

Hozzávalók 10 darab hot dog kiflihez:

  • 25 gramm friss élesztő
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 gramm só
  • 50 gramm vaj
  • 450 gramm liszt
  • 1 tojás

Próbáld ki ezt az alternatív hot dogot is!

Elkészítése:

A langyos tejet összekeverjünk az élesztővel, hagyjuk felfutni. Hozzáadjuk a lisztet, cukrot és sót, összekavarjuk, majd mehet a lágy vaj és az 5-7 perces dagasztás, míg egy kissé ragadós tésztát kapunk. 40 percig kelesztjük, utána 10 egyenlő darabra vágjuk, a darabokat 10 centi hosszúra nyújtjuk. Behajtjuk kétszer a tésztát, ettől lesz majd levegős a kifli. Pihentetjük újabb 30 percet, megkenjük a felvert tojással a tetejüket, és 210 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

Ezek után már nincs más hátra, mint megfőzni a virslit. Vagyis még jobban járunk, ha nem főzzük, hanem megsütjük úgy, hogy minden oldala pirosas legyen. Az pedig, hogy utána mit pakolunk bele a kiflibe a virslin kívül, már csak fantázia kérdése, a mustár azért ne maradjon ki belőle.

Mutatunk még hat különböző hot dogot!

via

Még több gyorskaja, amit elkészíthetsz otthon:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top