nlc.hu
Tuti Tippek

Karácsonyi slágerek a 80-as évekből

Bundesliga-frizura és világbéke: karácsonyi slágerek a 80-as évekből!

A 80-as éveknek is megvoltak a maga karácsonyi slágerei. 2-3 dalt ma is napjában tízszer meghallgatunk decemberben, de emlékeztek még a többire?
Wham - Last Christmas

Karácsonyi slágereket felvonultató sorozatunk harmadik részében a 80-as évekig repülünk vissza! Ha lemaradtál a korábbi dalokról, akkor a 2000-es évekből való gyűjtésünket itt, a 90-es évek ünnepi slágereit, pedig itt találod meg!

Band Aid: Do they Know it’s Christmas 

Ha a 80-as évek karácsonyi dalai kerülnek szóba, akkor határozottan ez az egyik, amire kapásból mindenki emlékszik. Bár én magát a klipet, és az abban feltűnő Stinget, Bonót, George Michaelt és Phil Collinst jobban szeretem nézni, mint a dalt magát. De az Egyesült Királyságban még ma is gyakran felkapaszkodik a slágerlistákra a karácsonyi időszakban. A Bob Geldof által létrehozott kezdeményezés, vagyis a Band Aid legutóbb 2014-ben mozdult meg. Az 1984-es slágert Etiópia megsegítésére vették fel. A dalt 24 óra alatt el is készítették.

És természetesen a második karácsonyi dal a 80-as évekből, amit szerintem mindenki (20 év felett) ismer, az bizony ez:

Wham: Last Christmas

Szerintem 1986-ban Udo Brinkmannál csak George Michael nézett vadítóbban a kamerába. Mondjuk sokkal nagyobb örömet okozna ez a dal, ha nem játszanák a plázarádiók októbertől januárig naponta hatvanszor.

New Kids on The Block: Merry, Merry Christmas

Egy tisztességes fiúbandának van karácsonyi slágere! Persze, hogy a New Kids-fiúknak is volt, nem is egy, igazából. Ez egy 1989-es hát, slágernek nehezen nevezhető, de ünnepi dal.

Chris Rea: Driving Home for Christmas

Visszatérve 1986-hoz, nemcsak a Wham! ostromolta ekkoriban a slágerlistákat, hanem Chris Rea is. És milyen jó, hogy két ilyen remek dal maradt ránk a 80-as évekből, amelyeket most is meghallgathatunk az ünnepek alatt!

Madonna: Santa Baby

Az 1953-as karácsonyi slágert Madonna dolgozta fel 1987-ben. 

Eurythmics: Winter Wonderland

Az 1934-es karácsonyi dal egyik legkülönlegesebb feldolgozását hozta el az Eurythmics 1987-ben. Bár nagyon furcsán kezdődik, érdemes teljesen végighallgatni.

RUN DMC: Christmas In Hollis

Valami tuti volt a levegőben 1987-ben, mert ez a sláger is akkor született. 

Queen: Thank God It’s Christmas

Kicsit elhanyagolt a Queen 1984-es karácsonyi dala, pedig mennyire jó!  A toplistákon azonban nem hasított annyira ez a szám. A legjobb helyezést Írországban érte el, ahol nyolcadik lett, de például a brit, a német és az ausztrál kislemezlistán csak 21. lett.

Ünnepeljünk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top