nlc.hu
Tuti Tippek

Karácsonyi idézetek magyar karácsonyi dalokból

10 karácsonyi idézet 10 magyar karácsonyi dalból

Magyar dalokból válogattunk karácsonyi idézeteket. A szívmelengető szövegektől és persze a dallamoktól pillanatok alatt jobb kedvvel készülhettek a közelgő ünnepekre.

Karácsonyhoz közeledve gyönyörű idézeteket gyűjtöttünk a legszebb magyar karácsonyi dalok szövegeiből. Köszöntsd szeretteidet idén ezekkel a szívmelengető mondatokkal, amelyeket elküldhetsz képeslapra írva vagy a linkünket továbbítva elektronikus levélben. Felhasználhatod csak úgy, saját magadnak is, mert az idézeteket olvasgatva, a dalokat dúdolva a karácsonyi készülődés, az ünnepre hangolódás is sokkal jobban megy.

1. karácsonyi idézet: TNT – Fehér karácsony

“Úgy igazi az ünnep, ha a lelkünkben él, legalább egy napig az ember csakis jót remél. Valós, igaz szívből jövő mondatok, mindenhol szeretetet rejtenek az ablakok.”

2. karácsonyi idézet: Josh és Jutta – Szép karácsony

“Kint hófehér már a táj, bent kandalló éltet, fenyő illata vár, színes gömbbel és dísszel. Béke és csend honol, lelkedben érzed, tárd ki szíved jól, át kell, hogy érezd.”

3. karácsonyi idézet: Csondor Kata – Add tovább

“Van még gondolat, mi átadható, és van száz pillanat, mi szétosztható. Jut még bárkinek a tiszta fényből egy cseppnyi láng, jut még jókedv könny helyett, ha másod nincs is, add tovább.”

4. karácsonyi idézet: Happy Gang – Szent karácsony

“Szent karácsony eljött, az ég a földre szállt, ünnepeljük boldogan e fényes éjszakát. Szent karácsony eljött, az ég a földre szállt, gyertyafényben ünnepeljük át az éjszakát.”

5. karácsonyi idézet: Zséda – Karácsony

“Angyallá válni, felhőkkel szállni csuda jó. Kicsi lány, nagy álmodó, a hajnalt megvárni, a titkot meglátni oly jó. Ez az éjjel csillogó – és szebben még nem hullott hó.”

6. karácsonyi idézet: Bereczki Zoltán & Szinetár Dóra – Csengő szól

“Menjünk, hull a hó és a szán is készen áll, egy fürge, szürke ló és a móka minket vár. Szólnak a száncsengők, míg a túránk tart, és ők diktálnak most nekünk egy szánhoz illő dalt.”

7. karácsonyi idézet:  Legyen ünnep (a Margaret Island feldolgozásában)

“Legyen ünnep az égben és ünnep a földön, már engem rég nem érdekel, pedig égnek a gyertyák és a könnyem kicsordul, miért nem lehetsz itt közel.”

9. karácsonyi idézet: Bencsik Tamara – Itt a karácsony

“A friss hóba egy szívet rajzolok, és kérlek, ne ráncold világ, a homlokod. Mint csengőt váró gyermek, úgy izgultam, s mikor megláttam, hogy jössz, feléd rohantam. Itt a karácsony már, az ablakban tíz gyertya áll. Ez lesz a jel, hogy várok rád.”

10. karácsonyi idézet: Pál Dénes – Régi mese

“A képzelet hajnalán egy naplopó rénszarvas hátán, jól tudod, ott hagytunk rég mindent a régi kispárnán. Kérlek, hidd el, a Télapó sem hazugság, hívd jó szívvel, és nézd el, én még ma nem növök fel.”

Olvass még gyönyörű karácsonyi idézeteket:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top