nlc.hu
Tuti Tippek

Forralt bor recept Gordon Ramsay-től

Forralt bor Gordon Ramsay módra

A citromfű izgalmas és könnyed csavart visz bele. Ettől egy kis ázsiai beütése lesz a forralt borunknak.

Ha van otthon egy kis forralt borunk és hozzá valami ropogtatnivaló, attól rögvest karácsonyi hangulatba kerülhetünk. A forralt bor egy igazi karácsonyi klasszikus, Gordon Ramsay azonban egy kis csavart vitt bele az elkészítésébe.

forralt bor

Forralt bor, a tél melegítő itala (Fotó: illusztráció, iStock)

A vörösbort öntsük egy edénybe és melegítsük fel. A következő lépés az aromatasak elkészítése, ami leginkább egy nagy teafilterre emlékeztet. A muszlin anyagból készült, apró szálas anyagok tökéletesen megfelelnek erre a célra. Elsőként helyezzünk el rajta kardamom magot, ami különlegesen aromás, emellett erős fűszeres ízt kölcsönöz a bornak. Tegyünk még hozzá pár szem szegfűszeget, csillagánizst, egy fahéjrudat és feldarabolt citromfüvet. Ezután hajtogassuk össze a kendőt és kössük le szorosan.

A kész aromapárnácskát tegyük bele a borba, majd adjunk hozzá reszelt narancshéjat és gerezdekre vágott narancsot. Egy evőkanál nádcukorral édesítsük meg a bort. A következő hozzávaló a gyömbér, majd pár kanálnyi gyömbérszirupot is öntsünk hozzá. Ezután csak melegíteni kell a bort 4-5 percen át, hogy az ízek kellően összekeveredjenek. Ne forraljuk fel, mert akkor elpárolog az alkohol!

Az italhoz készítsünk egy kis kóstolót különböző magokból. Mogyorót, mandulát, diót és pisztáciát tegyünk egy serpenyőbe. Sózzuk meg és hagyjuk pirulni a magokat! Amikor már barnulni kezdenek, szórjunk bele egy teáskanálnyi Cayenne-borst, majd adjunk még hozzá fél teáskanálnyi pirospaprikát és egy szál rozmaringot. Jól rázzuk meg a serpenyőt, hogy az aromák kellően elkeveredjenek. Lapos tányérban tálaljuk.

Még több karácsonyi forró ital az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top