nlc.hu
Tuti Tippek
Biztonságban a karácsonyfa a macskáktól

Zseniális ötlet, hogy macskabiztos legyen a karácsonyfád

Filléres trükk, amitől biztonságban lesz a fenyőd.
macska a fenyőn,

A macskák imádnak felmászni a karácsonyfára, a súlyuktól pedig könnyen felborulhat a fa. A gazdinak pedig nem marad más, mint a törött díszek és a tűlevelek összesöprése. Egy zseniális TikTok-trükkel azonban macskabiztosság tehetjük a fenyőt.

Az ötletet Olivia Culver osztotta meg a TikTokon, aki jól tudja, hogy a karácsonyfadíszítés gyakran rémálom a macskatulajdonosok számára. „Kutattam, hogyan akadályozhatom meg, hogy a macskák felmásszanak a fára, és sokan azt mondták, hogy tegyek alufóliát a fa alá. Nálam bevált: körbetekertem az alsó ágakat fóliával, és a macskáim ezek után meg se próbáltak felmászni rá. Ugyan még rágcsálják a fát, de egyszer sem akartak felmászni rá” – mesélte.

Elismerte, hogy kicsit macerás elérni, hogy az alufólia a fán maradjon, de amint a helyére kerül, állítja, egy csapásra működik.

A kommentelők többségénél bevált, és nem győznek hálálkodni a trükkért, de voltak, akiknél ez sem működik: a macskáikat az alufólia sem tántorította el. „Letépték. Azt hitték, hogy egy játék” – panaszkodtak.

Ha nálad sem működne az alufólia, még érdemes narancshéjat elrejteni az ágak között, mivel a macskák nem kedvelik a citrus illatot.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top