nlc.hu
Tuti Tippek

Így csinálj ezüst karácsonyi díszeket

Készíts ezüst karácsonyfadíszeket egyszerűen!

Dekoráld ki ezekkel a stílusos díszekkel az idei karácsonyfákat! Nemcsak jól fognak kinézni, de azért is imádni fogod őket, mert saját kezűleg csináltad.

Minden évben szereted új díszekkel felfrissíteni a karácsonyfa külsejét? Mi lenne, ha idén nem törékeny cukiságokat vennél, hanem magad készítenéd el a dekort? Mutatunk egy olyan izgalmas megoldást, amivel nemcsak az idei új karácsonyfadíszeket biztosíthatod be, hanem egy szuper, közös családi programot is. Vagy kettőt.

Ezüst karácsonyfadísz

Fotó: Depositphoto

A dekoráláshoz szükséged lesz ugyanis jó néhány termésre, tobozra és a természet egyéb adományaira. Ezeket pedig valahogy be kell gyűjteni: mi lenne, ha összekötnétek egy kiadós kirándulással? Ki kell használni azokat a napokat, amikor nem fagyunk halálra odakint…! Aztán ha ez megvan, közösen elkészíthetitek a DIY ezüst karácsonyfadíszeket is. 

Erre lesz szükséged

  • makk, szárított szivacsgomba, lótuszvirág száraz hüvelye, toboz, szárított mákgubó, rózsabogyó
  • ezüst huzal
  • ezüst fémfesték spray
  • akasztó
  • kézműves ragasztó
  • olló

Így készítsd el 

  1. Minden termést, tobozt és virágot fedj be egy réteg ezüst spray-vel, hagyd száradni 10 percig. Fordítsd meg, fújd be újra, várj újabb 10 percet. Ezt ismételd addig, amíg minden szögből, minden apró kis rés ezüst nem lesz.
  2. A rózsabogyókból csinálhatsz egy hosszú, lógó díszt. Ehhez egyszerűen csak össze kell ragasztanod őket.
  3. Vágj egy rövid darabot a huzalból; az egyik végét hajlítsd be kampó formára. Az egyenes szárát nyomd át a termésen, rögzítsd ragasztóval.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top