nlc.hu
Tuti Tippek

Külföldi top úticélok karácsonyra

Ezek a legnépszerűbb külföldi úti célok az ünnepekre

Karácsony a pálmafák alatt? Ez is egy opció.
tengerpart

Az ünnepek alatt utazók idén is leginkább a tengerparton töltik a karácsonyt és az újévet. A távolabbi úti célok közül a Maldív-szigetek, Mexikó és Zanzibár különösen népszerűek. A közelebbi desztinációk közül pedig a török Riviéra áll Antalyával az élen, amelyet az egyiptomi Hurghada és a Zöld-foki szigeteken található Sal követ – derül ki a TUI felmérésből.

A karácsonyi pihenésre vágyók szeretik magukat kényeztetni. Egy nyolcnapos utazásra fejenként átlagosan 2445 eurót költenek, amely majdnem 400 euróval több, mint a téli szezon többi részében elköltött utazásra szánt összeg.

Ami a szállást illeti, az utazók 55 százaléka ötcsillagos vagy annál magasabb kategóriát választ. Ez 5 százalékkal magasabb, mint az előző évben, és az utazók 70 százaléka választja az all-inclusive ellátást.

A karácsonyi utazások rangsorában a pálmát a Maldív-szigetek viszi, azt követi a mexikói Cancún, valamint Zanzibár. A törökországi Antalya, Punta Cana (Dominikai Köztársaság), Hurghada, Sal, Mauritius, Dubai és a thaiföldi Koh Samui szerepel a Top10-ben.

Ami az ünnepek alatti belföldi utazásokat illeti, a főváros, Eger, Szeged, Pécs és Hévíz után Gyula, Debrecen, Hajdúszoboszló, Zalakaros és Sopron vezetik a legkedveltebb úti célok listáját. Valamennyi település színes adventi forgataggal, karácsonyi vásárokkal, korcsolyázási lehetőséggel, valamint hütte hangulattal várja a látogatókat. Már jó pár wellnesshotel telt házas karácsonyra és szilveszterre, de a városi szállodákban az adventi hétvégék is keresettek.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top