Füstölt lazac spenótleveles tésztacsomagban
Hozzávalók:
• 20 dkg leveles spenót (fagyasztott)
• 1 ek vaj
• 1 fokhagyma
• szerecsendió
• só
• frissen őrölt bors
• 10 dkg füstölt lazac
• 1 tojás
• 1 rúd leveles tészta
• 4 kerámiaforma
• 1 ek tejföl
A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, majd a leveles spenótot közepes lángon felolvasztjuk rajta. Sózzuk-borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. A leveles tésztát kitekerjük, a lazacot apróra vágjuk. A tésztát négy részre vágjuk, majd kerámiaformákat kibélelünk vele. A lazacot a kinyomkodott spenóthoz keverjük. A tojást felverjük és a spenóthoz adjuk, majd a leveles tésztába töltjük, és a kerámiaformák tetején megcsomózzuk. Tejföllel megkenjük és 180 fokos sütőben megsütjük.
Tonhalas-brokkolis tészta
Hozzávalók:
• 50 dkg brokkoli
• 2×150 g tonhal sós lében
• 1 nagyobb hagyma
• 3 ek olívaolaj
• 2 dl tejszín
• fél citrom leve
• só
• frissen őrölt bors
• fél citrom leve
• 1 csokor petrezselyem
• 40 dkg tészta
A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A brokkolit megmossuk, majd vizet forralunk neki és 3 perc alatt roppanósra pároljuk a lobogó vízben. Hideg vízzel leöblítjük, félretesszük. Serpenyőt hevítünk, beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és megfonnyasztjuk. A tonhalakat is beletesszük, tejszínnel felöntjük, sózzuk-borsozzuk, kevés citromlével ízesítjük. A tésztát a megadottak szerint kifőzzük, majd összekeverjük a tésztaszósszal és a brokkolival.
Pisztrángkrém
Hozzávalók:
• 20 dkg sajtkrém
• 3 dkg olívabogyó
• 1 koktélparadicsom
• 125 g natúr pisztrángfilé
• só
• frissen őrölt bors
• kevés citromlé
A hozzávalókat összeturmixoljuk, és sóval, borssal és kevés citromlével ízesítjük. Kenyérre kenve kínáljuk.