Hozzávalók 2 db 1 dl-es üveghez
- 200 g barna cukor
- 1 bionarancs vékonyan lehámozott héja
- 0,5 l forralt bor
- 1 vaníliarúd
Az üveghez válassz külön címkét, szalagot, írj rá üzenetet!
Elkészítés:
- A cukrot 2 evőkanál vízzel, közepes hőfokon, 3-4 percig karamellizáljuk, majd a narancs levével és a forralt borral felöntjük. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, a velőt kikaparjuk. A vaníliavelőt és a narancs héját is hozzáadjuk, és lassú tűzön, kb. 45 percig (szörp sűrűségűre) forraljuk.
- A kész szirupot átszűrjük, ismét felforraljuk, majd az előkészített üvegekbe töltjük. A vaníliarudat (dekorációként) az üvegekbe tehetjük, alaposan lezárjuk, majd kihűtjük.