Hozzávalók 1,2 literhez
- 2-3 érett gránátalma
- 1 rúd vanília
- 300 g fehér kandiscukor
- 7 dl vodka
Elkészítés
- A gránátalmákat megfelezzük, a magokból 2 evőkanálnyit kiszabadítunk és félretesszük. A maradék gránátalmák levét citromfacsaróval kinyerjük (kb. 2 dl levet kapunk). A vaníliarudat hosszában felvágjuk, a vaníliavelőt késsel kikaparjuk.
- A kandiscukrot, a vaníliavelőt és a -rudat, a gránátalma levét és a vodkát egy bő szájú (kb. 1,5 literes) üvegbe vagy egy tálba tesszük. A cukor teljes feloldódásáig, 2-3 hétig, hűvös helyen tároljuk.
- Az elkészült likőrt leszűrjük, majd üvegekbe töltjük. Ügyeljünk arra, hogy a folyadék és a zárókupak között egy kevés helyet hagyjunk. A félre tett gránátalmamagokat osszuk el az üvegekben, majd az üvegeket jó erősen zárjuk le. A likőr hűvös helyen több hétig is eltartható.