Hozzávalók 4-6 személy részére:
- 500 g cukkini
- 500 g cékla
- 1 l olaj a sütéshez
- 2 tk. édes-nemes paprika
- 2-3 tk. szárított bazsalikom
- 1 ek. durva tengeri só
- 1 ek. szárított oregánó, só
Elkészítés:
- A cukkinit és a céklát megmossuk, megtisztítjuk, és külön-külön vékony szeletekre gyaluljuk. A zöldségszeleteket egymástól továbbra is elkülönítve besózzuk és kb. 10 percig állni hagyjuk. Ezután a folyadékot a zöldségszeletekről papír konyhai törlőkendővel alaposan felszárítjuk.
- Az olajat kb. 170 fokra felhevítjük, a zöldségeket a forró olajban, adagonként 2-3 percig frittírozzuk. A kész szeleteket ugyancsak törlőpapírra szedjük, a felesleges olajat lecsepegtetjük. A cukkinichipseket egy tálba tesszük, 2 evőkanál tengeri sóval, a piros paprikával és a bazsalikommal megszórjuk, összekeverjük.
- A céklachipsre tengeri sót és oregánót szórunk, és alaposan összekeverjük. Ha ajándéknak szánjuk, csinos tasakokba csomagoljuk.