Recept: így készül a legfinomabb tojáslikőr házilag:
Hozzávalók
- 6 tojás
- 134 g cukor
- 800 ml zsírosabb tej
- 8 evőkanál tejszín
- 2,5 dl rum
- 2,5 dl kávélikőr
- csipet reszelt szerecsendió
- csipet vanília
- csipet őrölt fahéj
Elkészítés
1. Verjük fel keményre a tojásfehérjét, majd adjunk hozzá 40 g cukrot!
2. Egy másik tálban verjük fel keményre a tejszínt!
3. Egy másik tálban verjük fel a tojássárgáját, adjuk hozzá a maradék cukrot, a tejet, a rumot és a kávélikőrt, majd óvatosan keverjük össze. Öntsük egy nagy tálba, adjuk hozzá a felvert tejszínt és tojásfehérjét, és nagyon óvatosan keverjük össze.
4. Adjuk hozzá a fűszereket, keverjük meg újra!
5. Öntsünk egy tálba barna cukrot, keverjünk hozzá egy kis fahéjat! A poharak peremét mártsuk vízbe, majd a fahéjas cukorba. Ezután merjük bele a likőrt!