Ünnepi menü

Így készül az öregedés elleni fekete leves

Aki szereti a meglepő és szokatlan recepteket, ne hagyja ki a fekete levest, avagy a fekete szezámmagból készített bizarr, de nagyon egészséges kínai ételt.

Gyógyító hatása miatt a kínaiak már ősidők óta fogyasztják a fekete szezámmagot, kutatások igazolják, hogy fontos szerepet játszik az öregedéssel együtt járó betegségek kialakulásának megelőzésében. A szezámmag nagyszerű ásványianyag- (kalcium, magnézium vas és foszfor), valamint B1-vitamin- (tiamin) és rostforrás. Ennek örömére jöjjön a kínaiak egyik kedvenc levese, a zhi ma hu, ami az ünnepi asztalon is jól mutat.

Így készül az igazi feketeleves

Hozzávalók

  • 60 gramm feketeszezámmag-liszt
  • 30 gramm rizs
  • 50-80 gramm cukor, víz, só

Elkészítés

Így készül az igazi feketeleves

A rizst áztassuk be egy órára. Ha nem kapunk feketeszezámmag-lisztet, vásároljunk egész magot, mossuk, majd szárítsuk meg, majd egy woksütőben pirítsuk 5-10 percen keresztül. Ne pirítsuk túl, mert keserű lesz a levesünk! A szezámmagot és a rizst tegyük a konyhai aprítóba, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy egy kellemes sűrűségű masszát kapjunk.

Így készül az igazi feketeleves

A szezámmagos, rizses masszát préseljük át szűrőn egy lábasba. Adjuk hozzá a cukrot és annyi vizet, hogy egy kellemes állagú levest kapjunk. Alacsony lángon főzzük, amíg besűrűsödik.

Tipp: aki szereti a mandulatejet, víz helyett használjon azt.

Így készül az igazi feketeleves

 via foodfromeast

Szezámmagos receptek az NLCafén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top