Ünnepi menü

Ezzel dobd fel a karácsonyi asztalt: manósapka szalvétából!

Elképesztően egyszerűen elkészül, mégis nagyon látványos lesz a karácsonyi asztalon trónoló manósapka!

Ha már minden receptet begyűjtöttél a karácsonyi vacsorához, ideje rátérni az ünnepi asztal dekorálására is! Mivel az ember nyilvánvalóan szeretné ezt is a lehető legkevesebb plusz energiával és anyagköltséggel megoldani, ilyenkor kincset érnek az egyszerű, mégis látványos dekorötletek – mint például ez az ünnepi manósapka is!

A dolog egyáltalán nem bonyolult, annak sem kell izgulnia, aki még sótartót sem tudott hajtogatni annak idején – ide igazán nem kell semmi origamitehetség. Mindössze egy szép zöld szalvétára lesz szükségünk (minél vastagabb anyagból, annál jobb) amiből tényleg fél perc alatt meghajtogathatjuk a hetyke sapkákat.

Az anyagot először félbehajtjuk, aztán az egyik csücsöktől elkezdjük felcsavarni, végül csak kifordítjuk az alját és kész – az alább látható módon:

A tetejére illeszthetünk egy piros kis gömböt bojtnak, de más színekből, sőt mintás anyagokból is biztosan mutatós lehet a karácsonyi asztalon!

GoodHouseKeeping

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top