nlc.hu
Mentes karácsony
Karamellás mézeskalácsos pohárdesszert

Karamellás mézeskalácsos pohárdesszert, amiért a vegánok is odavannak

Vegán módra, tojás és vaj nélkül is élvezhetjük a mézeskalács isteni ízeit – mutatjuk, hogyan.

Olyan karácsonyi pohárdesszertet mutatunk, amit a vegánok és a diétázók megkönnyeznek örömükben. Ebbe az isteni, mézeskalácsízű karácsonyi desszertbe se liszt, se tojás, se vaj nem került, mégis minden egyes falat aranyat ér belőle. Ha pedig még karácsonykor is a kalóriákat számolgatod, megnyugtatunk: egy adagban mindössze 100 kalória található.

 Karamellás mézeskalácsos pohárdesszert (vegán)

Hozzávalók:

16 adaghoz

  • 12 banán
  • 3 ek. melasz
  • 1 tk. frissen reszelt gyömbér
  • 2 tk. fahéj
  • 1 tk. narancshéj
  • 3 ek. és 1 tk. narancslé
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 3 csésze almalé
  • egy 2,5 centis gyömbérdarab, meghámozva
  • 2 ek. kókuszvaj
  • 1/4 tk. tengeri só
  • 1/2 csésze pörkölt mandula

Elkészítés:

  1. A banánokat tedd fagyasztóba egy éjszakára.
  2. A fagyos banánok egyik, majd másik felét is turmixold krémmé.
  3. A banános krémhez add hozzá a melaszt, a reszelt gyömbért, a fahéjat, a narancshéjat és a narancslevet. Turmixold össze. Az így kapott krémet öntsd egy nagyobb edénybe, és tedd fagyasztóba minimum 2 órára.
  4. A karamellszószhoz melegítsd fel az almalevet egy lábosban, dobd bele a gyömbérdarabokat, majd forrald fel. Szedd ki belőle a gyömbért, és hagyd hűlni 5 percet.
  5. Ekkor keverd hozzá a kókuszvajat, a sót, és kis láng felett addig keverd, amíg be nem sűrűsödik.
  6. A hideg mézeskalácskrémből egy fagyiskanál segítségével készíts adagokat, majd kínáld meg őket a karamellszósszal és pörkölt mandulával.

Glow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top