Ünnepi menü

A karácsony elmaradhatatlan süteménye, a bejgli is drágább lesz idén

Mivel drágultak az alapanyagok, így idén drágább lesz a bejgli is. Tavaly egy félkilós bejgli ára körülbelül 680 és 720 forint körül volt, idén már 900 forintba kerülhet. Vannak pékségek, ahol már idő előtt elkezdték sütni a bejglit.

Azt mondják, a jó bejgli titka az, hogy ugyanannyi töltelék kell bele, mint amennyi tészta. Idén pedig mindkét rész alapanyagai jelentősen megdrágultak, tehát a pékségek is csak magasabb áron tudják árulni most karácsonykor a bejgliket.

Idén nem sok dió termett, ezért a dió árát lényegesen megemelték, de a mák, a margarin, a tejföl ára is emelkedett, a tojás ára pedig advent idejére darabonként 40-42 forintról már 50-60 forintra szökött. 

A Tények szerint vannak olyan pékségek, ahol már előre dolgoznak: idő előtt sütik a bejglit. Kevés ugyanis a pék, ezért előre kell dolgozni a karácsonyi roham miatt. Az elmúlt tíz évben felére csökkent a pékek száma, az ágazat tehát évek óta bajban van. 

Címlap: MTI Fotó/Beliczay László

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top