Lehet nekünk kipróbált házi bejglireceptünk, vagy éppen bögrés bejglireceptünk is, még a legtapasztaltabb háziasszonyokkal is megesik, hogy valami véletlenül nem úgy sikerül és kireped a bejgli teteje. Ilyen esetekben sem kell pánikba esni, hoztunk egy klassz tortareceptet, amiben újrahasznosíthatjuk a kirepedt bejgliszeleteket.
Hozzávalók:
- 1,5-2 rúd bejgli (igazából mindegy, milyen)
- 1 l tej
- 5 tojássárga
- 9 dkg étkezési keményítő
- fél vaníliarúd kikapart magjai
- 10 dkg cukor
- 6-8 ek szilvalekvár
A tetejére:
- 3 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- maréknyi durvára tört dió
1. Először megfőzzük a pudingot. A tejet 1 dl kivételével felforraljuk a vaníliával. Egy kis edénybe tesszük a tojássárgákat, hozzámérjük a cukrot, a keményítőt, és összekeverjük a maradék 1 dl tejjel, és a forró tejbe keverjük egy habverővel, sűrűsödésig főzzük, és egyből elzárjuk alatta a lángot.
2. Egy 26 centis kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, és kirakjuk szorosan bejgliszeletekkel. Kirakhatjuk a forma oldalát is, jól fog mutatni. Ráöntjük a krémet, majd a tetejére is teszünk bejglit, ezt már nem olyan szorosan. Megkenjük a szeleteket szilvalekvárral.
3. Felverjük a tojásfehérjét a cukorral, rákenjük a torta tetejére, megszórjuk a dióval, majd 170 fokon 35 percig sütjük, hogy jó ropogós habcsókréteg legyen a fehérjéből.
Hűtsük ki teljesen, mielőtt kivennénk a formából.
- Gyors és egyszerű kekszek adventre
- Karácsonyi ajándékötlet: cantucci, a toszkán teasüti
- Hófehér habcsók – a karácsonyi süti, amiből dísz vagy ajándékkísérő is lehet
További bejglireceptek az NLCafén
- Nutellás bejgli – ilyet még nem ettél
- Bejglik újragondolva – különlegességek a karácsonyi asztalra
- Ilyen az igazi házi bejgli – kipróbált recept