Halászlé helyett: szicíliai halleves Jamie Olivertől

nlc | 2018. December 18.
A mediterrán ízek kedvelői idén nyugodtan lehetnek kicsit bátrabbak, és kipróbálhatják ezt az isteni hallevest egyenesen Jamie Oliver konyhájából.

A halászlé minden ünnepi menü alapvető eleme, mégis érdemes lehet egy kicsit megújítani a műfajt. A telt ízű, magyaros halászlé helyett készíthetünk kicsit izgalmasabb, mediterrán halleveseket is – ez a csodálatos szicíliai recept például egyenesen Jamie Oliver konyhájából érkezett.

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Olívaolajon futtassuk meg a hagymát, a fokhagymát, a zellert, az édesköményt és a csilit. Mikor már puhára fonnyadtak, adjuk hozzá a paradicsomokat, majd öntsük fel borral és az alaplével.  

 2. Reszeljük bele a sütőtököt – ettől lesz csodaszép színe és különleges, édeskés íze.

3. 30 percig főzzük a levest, közben óvatosan nyomkodjuk szét a paradicsomokat egy fakanállal.

4. Adjuk a leveshez a lazacdarabokat és a rákokat, forraljuk össze nagyjából 10 percig.

5. Sóval és borssal ízesítsük a levest, tálaláskor locsoljuk meg egy kis citromlével és olívaolajjal, és szórjuk meg friss petrezselyemmel.

Exit mobile version