Ha unod már a forralt bort meg a tojáslikőrt, próbáld ki a Hot Toddy-t, ezt a whiskey-alapú forró téli italt. Az alábbi változatot a karácsonyi fűszerek, a fahéj, a gyömbér és a szerecsendió teszik igazán különlegessé.
Hozzávalók:
(1 adaghoz)
- 1 csésze barna cukor
- 1 tk. fahéj
- 1/2 tk. őrölt gyömbér
- 1/2 tk. szerecsendió
- 1/4 tk. mézeskalács fűszerkeverék
- 1 ek. melasz
- 1 csésze víz
- 1/2 dl whiskey
- 1 dl forró víz
- 1 szelet citrom
- narancshéj a tálaláshoz
Elkészítés:
- Készítsük el a mézeskalácsos szirupot: keverjük össze a cukrot, a fahéjat, a gyömbért, a szercsendiót, a mézeskalácsos keveréket és a melaszt, adjunk hozzá vizet, és tegyük fel közepes lángon főni!
- Forraljuk fel, 2-3 percig főzzük, hogy szirupos állagú legyen.
- Egy pohárba öntsük ki a whiskey-t, adjuk hozzá a forró vizet, és tegyünk fele egy keveset a szirupból!
- Dobjunk a pohárba egy szelet citromot, szórjuk meg reszelt narancshéjjal!