Villantós ünnepi előétel: kecskesajtos-fügés falatka

nlc | 2019. December 12.
Ebben a csodálatos ünnepi előételben az a legjobb, hogy hihetetlenül elegáns, és elképesztően bonyolultnak tűnik, pedig valójában még kezdő szakácsok is el tudják készíteni. Igazi villantós fogás a karácsonyi asztalra!

Az emberek nagy része ritkán fordít energiát előétel készítésére, de a karácsony azon kivételes alkalmak egyike, mikor mindannyian szeretünk felvágni néhány pazar étvágygerjesztő falatkával. Ezek az apró kosárkák látványosak, hangzatosak, mégis pofonegyszerű elkészíteni őket: a leveles tésztával lecsaljuk a munka oroszlánrészét, a fügelekvár pedig úgy ad izgalmas ízt, hogy csak egy boltba kell betérnünk érte! Tökéletes ünnepi előétel!

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk ki egy minimuffinformát! A leveles tésztából vágjunk apró köröket kiszúró segítségével, és helyezzük el a formákban úgy, hogy a mélyedés oldalára is jusson a tésztából! A formát tegyük hűtőbe 15 percre.

2. Egy közepes tálban keverjük össze a kecskesajtot és a tejfölt, majd lassan forgassuk bele a tejszínt, míg krémes állagú masszát nem kapunk. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

3. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat és pirítsuk üvegesre a mogyoróhagymát! Adjuk hozzá a balzsamecetet, majd egy csipet sót és borsot. 5 percig főzzük, majd vegyük le a tűzről. Ha kicsit kihűlt, keverjük össze a fügelekvárral!

4. Vegyük ki a formát a tésztákkal és halmozzunk bele egy evőkanállal a kecskesajtos keverékből, majd 15-20 perc alatt süssük meg.

5. A kész tortácskákat egy teáskanál fügelekvárral és egy-egy pirított dióval tálaljuk!

RealSimple

Exit mobile version