nlc.hu
Ünnepi menü

Karácsonyi előétel receptek

3 egyszerű és gyorsan elkészíthető előétel karácsonyi menühöz

Három egyszerű, de annál finomabb karácsonyi előétel, amiért a vendégek is hálásak lesznek.

A sok ünnepi fogás elkészítése mellett sokszor már nem marad időnk arra, hogy még az előétellel is bíbelődjünk, éppen ezért elhoztunk három olyan előételt, amik egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek.

Almás tészta karamellizált hagymával 

Leveles tészta

3 egyszerű előétel az ünnepekre (Fotó: Unsplash)

Hozzávalók: 

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 közepes hagyma
  • 2 piros alma 
  • fél teáskanál só
  • bors
  • 2 lap leveles tészta
  • 120 gramm tejföl

Elkészítés: 

Közepes lángon, egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a hagymát. Időnként megkevergetve főzzük puhára és aranybarnára. Amint ez megvan, adjuk hozzá az apróra darabolt almát, majd szórjuk meg sóval és borssal. Körülbelül két percen keresztül puhára fő. 

A tésztalapokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd villával szurkáljuk be a tetejét. Kenjük meg tejföllel, majd a karamellizált hagymát és almát szórjuk a tetejére.

200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta ropogós nem lesz, vagyis körülbelül 30-35 percig. 

Rozmaringos pekándió

Pekándió

Rozmaringos pekándió (Fotó: Unsplash)

Hozzávalók: 

  • 2 evőkanál sótlan vaj 
  • 1 teáskanál cukor 
  • 1 csipet Cayenne-bors 
  • fél teáskanál só
  • 2 csésze félbevágott pekándió (körülbelül 200 gramm)
  • 2 teáskanál apróra vágott rozmaring

Elkészítés:

Közepes lángon olvasszuk fel a vajat, majd keverjük hozzá a cukrot, a borsot és a sót. Miután összekevertük, adjuk hozzá a pekándiót és ügyeljünk rá, hogy mindegyiket egyenletes bevonjuk. Szedjük ki őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 190 fokra előmelegített sütőben pirítsuk 10-12 percig. Időnként forgassuk is meg őket. Ha kész, keverjük össze a rozmaringgal, majd melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk. 

5 perces kecskesajtos mártogatós

Kecskesajt

Kecskesajt bagettel (Fotó: Unsplash)

Hozzávalók: 

  • 2 csomag puha kecskesajt
  • apróra vágott fűszernövények (például metélőhagyma, petrezselyem, tárkony)
  • fekete bors
  • keksz

Elkészítés: 

A két csomag kecskesajtot egy tálban összekeverjük az apróra vágott fűszernövényekkel, majd hozzáadjuk ízlés szerint a borsot. A krém elkészítéséhez szinte bármilyen fűszernövényt választhatunk. Miután alaposan eldolgoztuk az összetevőket egy kekszre, vagy bagettre kenjük és már fogyasztható is.

Via: 1

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top