nlc.hu
Ünnepi menü
Hagymás kosárka

Villantós ünnepi előétel egyszerűen: hagymás kosárkák

Nem minden látványos előételnek kell bonyolultnak lennie – ezzel a fogással például mindenkit elkápráztathatsz az ünnepi vacsorán, és nem is kell sokat pepecselned vele!

A karácsonyi vacsorára elkél néhány villantós fogás a rokonok és ismerősök lenyűgözésére, de ezek nem törvényszerűen bonyolult és időigényes receptek. A mini hagymás kosárkák például látványos előételnek számítanak, de (hála a boltban megvehető leveles tészta csodájának) villámgyorsan elkészülsz velük!

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma felkarikázva
  • 1 evőkanál friss kakukkfű
  • 3 evőkanál zsíros tejszín
  • 12 evőkanál reszelt Gruyère sajt (más sajttal is helyettesíthető)
  • 1 evőkanál vaj
  • só és bors
  • 1/2 csésze marhahúsalaplé
  • 1 csomag leveles tészta
Hagymás kosárka

Előétel: hagymás kosárka (Profimedia)

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy muffinformát vajazzunk ki.
  2. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olívaolajat és vajat. Dobjuk rá a hagymát. és süssük közepes lángon, míg karamellizálódni nem kezd, úgy 25-30 perc alatt. Ízesítsük sóval, borssal és a kakukkfűvel.
  3. Öntsük fel a marhahúsalaplével, és forraljuk, míg a folyadék szinte teljesen elpárolog. Keverjük hozzá a zsíros tejszínt is.
  4. A leveles tésztából vágjunk kisebb darabokat, amelyekből alakítsunk ki kis kosárkákat a muffinformában. Töltsünk a kosarakba kb. 2-2 evőkanálnyi tölteléket, a tetejüket szórjuk meg a reszelt sajttal.
  5. 20-25 perc alatt süssük készre a kosárkákat.

Előételek karácsonyra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top